El SEA entra en funcionament demà amb més de 1.000 agents logístics inscrits

El SEA entra en funcionament demà amb més de 1.000 agents logístics inscrits
05 Oct
2020

Més de 300 persones han participat en la formació per a la implantació del nou sistema d’entrega d’agroalimentaris (SEA)

El nou sistema SEA entrarà demà en funcionament després d’intenses setmanes dedicades a informar i a formar els agents logístics implicats. En aquest sentit, el Port de Tarragona ha realitzat diferents jornades de formació i de resolució de dubtes per on han passat més de 300 persones. Entre els diferents perfils interessats en aquest nou sistema d’entregues hi trobem principalment conductors, compradors i transportistes.

El Port de Tarragona ha realitzat un gran esforç divulgatiu i informatiu per implicar el major nombre possible d’operadors logístics en agroalimentaris per tal que s’integressin en el SEA amb totes les garanties per operar eficientment des del primer dia de funcionament del nou sistema. El SEA arrenca amb més de 1000 agents inscrits, entre els quals, es troben el terminalistes, 450 conductors, 380 compradors i 170 transportistes.

El nou sistema d’entregues d’agroalimentaris es caracteritza per ser un servei digital i gratuït que beneficia a tots els actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. En primera instància, per als compradors, que podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implicarà directament una millora de la seva planificació de producció.

El SEA permetrà un servei de lliurament de mercaderies més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia. Aquest nou sistema vol facilitar la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista.

En segon lloc, el SEA també és una eina útil per a la terminal que podrà saber la demanda d’un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per poder planificar els lliuraments.  Amb aquesta informació, es facilitarà la detecció d’incidències recurrents i es podran establir mecanismes per fer-hi front, a la vegada que es reduirà el nombre de visites a les oficines, en desplaçar-se el camió directament al punt de càrrega/bàscula en la majoria dels casos.

I, finalment, el SEA facilitarà molt la feina al transportista. Aquest es veurà beneficiat clarament en tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt de lliurament: reduirà el temps d’estada a les instal·lacions portuàries i

optimitzarà la seva operativa. Des del punt de vista del Port, l’assignació d’hora i ubicació exacta facilitarà la gestió de les cues en els accessos i els terminals.

Un projecte d’avantguarda

Aquest nou sistema SEA forma part dels diversos projectes de tecnologia 4.0 amb els quals el Port de Tarragona està implementant la seva l'estratègia de transformació digital. L'estratègia cerca incorporar els avantatges de la digitalització per augmentar la competitivitat del Port per afrontar amb garanties els reptes que planteja la revolució tecnològica en el món portuari.

El Port de Tarragona ja té tot el sistema preparat perquè l’estrena de demà sigui un èxit. Des del Port s’ha realitzat un gran esforç en formació del personal, en tecnologia i sistemes d'informació, reafirmant el compromís amb la digitalització, un pilar fonamental pel Port del present i del futur.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona