Èxit de participació en les jornades de formació del SEA organitzades pel Port de Tarragona

Èxit de participació en les jornades de formació del SEA organitzades pel Port de Tarragona
18 Sep
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Més de 200 persones han passat durant tres dies pels cursos de formació del SEA organitzats pel Port de Tarragona

Un total de 230 persones han participat en els diferents cursos de formació que el Port de Tarragona ha organitzat durant tres dies. L’objectiu d’aquestes jornades de formació ha estat explicar el nou sistema d’entregues d’agroalimentaris (SEA) que el proper 6 d’octubre ja entrarà en funcionament.

Aquesta formació ha estat una eina de difusió del SEA als diferents perfils interessats en aquest innovador sistema d’entregues de productes agroalimentaris, compradors, terminals, transportistes i conductors. També s'han aprofitat aquestes jornades de formació per transmetre comunicats, e-mails, díptics, presentacions sectorials o proves pilot per facilitar al màxim la posada en funcionament d’aquesta nova eina.

Entre les 230 persones assistents als cursos de formació hi havia diverses procedències. Principalment del hinterland de Catalunya i l'Aragó, però també hi han assistit empreses de Castella Lleó, Navarra i Centre d'Espanya. Unes procedència molt variades pel fet que el Port de Tarragona és un nòde logístic referent en el sector agroalimentari.

El Port de Tarragona pioner amb el sistema SEA

El SEA és el sistema que l’Autoritat Portuària de Tarragona posa a disposició dels diversos agents que intervenen per facilitar la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista. El SEA permetrà la posada en marxa d'un servei de lliurament de mercaderies que es caracteritzarà per ser més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia.

El SEA es caracteritza per ser un servei digital i gratuït que beneficia els diferents actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. En primera instància, per als compradors, que podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implicarà directament una millora de la seva planificació de producció.

En segon lloc, el SEA també és una eina útil per a la terminal que podrà saber la demanda d’un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per poder planificar els lliuraments.  Amb aquesta informació, es facilitarà la detecció d’incidències recurrents i es podran establir mecanismes per fer-hi front, a la vegada que es reduirà el nombre de visites a les oficines, en

desplaçar-se el camió directament al punt de càrrega/bàscula en la majoria dels casos.

I, finalment, el SEA facilitarà molt la feina al transportista. Aquest es veurà beneficiat clarament en tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt de lliurament: reduirà el temps d’estada a les instal·lacions portuàries i optimitzarà la seva operativa. Des del punt de vista del Port, l’assignació d’hora i ubicació exacta facilitarà la gestió de les cues en els accessos i els terminals.

Aquest nou sistema SEA forma part dels diversos projectes de tecnologia 4.0 amb els quals el Port de Tarragona està implementant la seva l'estratègia de transformació digital. L'estratègia cerca incorporar els avantatges de la digitalització per augmentar la competitivitat del Port per afrontar amb garanties els reptes que planteja la revolució tecnològica en el món portuari.

Més informació: horasea.cat

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona