Èxit de participació en les jornades de formació del SEA organitzades pel Port de Tarragona

Èxit de participació en les jornades de formació del SEA organitzades pel Port de Tarragona
18 Set
2020

Més de 200 persones han passat durant tres dies pels cursos de formació del SEA organitzats pel Port de Tarragona

Un total de 230 persones han participat en els diferents cursos de formació que el Port de Tarragona ha organitzat durant tres dies. L’objectiu d’aquestes jornades de formació ha estat explicar el nou sistema d’entregues d’agroalimentaris (SEA) que el proper 6 d’octubre ja entrarà en funcionament.

Aquesta formació ha estat una eina de difusió del SEA als diferents perfils interessats en aquest innovador sistema d’entregues de productes agroalimentaris, compradors, terminals, transportistes i conductors. També s'han aprofitat aquestes jornades de formació per transmetre comunicats, e-mails, díptics, presentacions sectorials o proves pilot per facilitar al màxim la posada en funcionament d’aquesta nova eina.

Entre les 230 persones assistents als cursos de formació hi havia diverses procedències. Principalment del hinterland de Catalunya i l'Aragó, però també hi han assistit empreses de Castella Lleó, Navarra i Centre d'Espanya. Unes procedència molt variades pel fet que el Port de Tarragona és un nòde logístic referent en el sector agroalimentari.

El Port de Tarragona pioner amb el sistema SEA

El SEA és el sistema que l’Autoritat Portuària de Tarragona posa a disposició dels diversos agents que intervenen per facilitar la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista. El SEA permetrà la posada en marxa d'un servei de lliurament de mercaderies que es caracteritzarà per ser més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia.

El SEA es caracteritza per ser un servei digital i gratuït que beneficia els diferents actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. En primera instància, per als compradors, que podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implicarà directament una millora de la seva planificació de producció.

En segon lloc, el SEA també és una eina útil per a la terminal que podrà saber la demanda d’un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per poder planificar els lliuraments.  Amb aquesta informació, es facilitarà la detecció d’incidències recurrents i es podran establir mecanismes per fer-hi front, a la vegada que es reduirà el nombre de visites a les oficines, en

desplaçar-se el camió directament al punt de càrrega/bàscula en la majoria dels casos.

I, finalment, el SEA facilitarà molt la feina al transportista. Aquest es veurà beneficiat clarament en tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt de lliurament: reduirà el temps d’estada a les instal·lacions portuàries i optimitzarà la seva operativa. Des del punt de vista del Port, l’assignació d’hora i ubicació exacta facilitarà la gestió de les cues en els accessos i els terminals.

Aquest nou sistema SEA forma part dels diversos projectes de tecnologia 4.0 amb els quals el Port de Tarragona està implementant la seva l'estratègia de transformació digital. L'estratègia cerca incorporar els avantatges de la digitalització per augmentar la competitivitat del Port per afrontar amb garanties els reptes que planteja la revolució tecnològica en el món portuari.

Més informació: horasea.cat

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors