El Port de Tarragona avança en la col·locació de material d’escullera en el moll de Balears

El Port de Tarragona avança en la col·locació de material d’escullera en el moll de Balears
01 Jul
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les dues embarcacions gànguil ja han realitzat els primers viatges des de Vallcarca i han col·locat el material d’escullera en el moll de Balears

Els treballs es realitzen per via marítima reduint l’impacte mediambiental

El Port de Tarragona avança amb pas ferm en l’execució de la segona fase de la construcció del moll de Balears. Aquesta fase consisteix en la col·locació del material de l’escullera des del mar amb dues embarcacions gànguils. Es preveu la col·locació d’un total d’1.232.000 tones d’esculleres en el fons marí del Port de Tarragona procedents de la pedrera de Vallcarca.

La major part de la pedra que s'utilitzarà en l'obra del moll de Balears arribarà per mar en dos gànguils de 1.500 t de capacitat cadascun amb una freqüència diària de 6.000 t. En total es preveu la col·locació d’1.232.000 tones d’esculleres.

Els treballs de col·locació del material de l’escullera es fan cada dia de la setmana i de forma continuada. En total 4 viatges diaris amb una previsió de durada d’uns sis mesos.

Les embarcacions gànguils són vaixells que no han de fer maniobres d’entrada i sortida als dos ports perquè van directament del port de Vallcarca a les obres del Port de Tarragona. Un cop allí, per via satèl·lit, obren la bodega i deixen anar les pedres al lloc previst. Després, tornen al port de Vallcarca per fer la nova càrrega.

Una operativa pensant en la sostenibilitat

L’operativa que realitzen els gànguils suposa una aposta per la mobilitat sostenible i un estalvi del 60% d’emissions de CO2 a l’aire, en treure 40.000 camions de la xarxa viària. Aquest subministrament via marítima es una alternativa al transport rodat.

Si aquestes tones s’haguessin de transportar amb vehicles de transport de càrrega, suposaria el pas de 240 camions per dia, ja que cada vehicle pesant porta 25 tones de material.

Es tracta d’una aposta per la mobilitat sostenible que millora la qualitat de l’aire amb un important estalvi del 60% d’emissions de CO2, en benefici del ciutadania del territori.

Tot a punt per la fabricació de caixons

El dic flotant “Mar del Aneto”, instal·lat al moll de Catalunya, començarà a fabricar els caixons en les pròximes setmanes. Aquests fonaments de formigó es col·locaran a sobre del material de l’escullera de la base un cop el material estigui enrasat i que sestà col·locant aquest dies.

Es fabricaran 11 caixons de 41,05 m d’eslora, 16,75 m de mànega i 21,30 m d’alt. El pes d'un caixó buit serà de 7.288,80 tones, mentre que ple es calcula que serà de 33.440,65 tones.

La tecnologia dels caixons permet escurçar considerablement els temps d'execució, redueix l'impacte mediambiental respecte a altres mètodes i s'ajusta molt bé a les característiques del Port de Tarragona.

Tagged under
  • Creuers

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona