El Port de Tarragona avança en la col·locació de material d’escullera en el moll de Balears

El Port de Tarragona avança en la col·locació de material d’escullera en el moll de Balears
01 Jul
2020

Les dues embarcacions gànguil ja han realitzat els primers viatges des de Vallcarca i han col·locat el material d’escullera en el moll de Balears

Els treballs es realitzen per via marítima reduint l’impacte mediambiental

El Port de Tarragona avança amb pas ferm en l’execució de la segona fase de la construcció del moll de Balears. Aquesta fase consisteix en la col·locació del material de l’escullera des del mar amb dues embarcacions gànguils. Es preveu la col·locació d’un total d’1.232.000 tones d’esculleres en el fons marí del Port de Tarragona procedents de la pedrera de Vallcarca.

La major part de la pedra que s'utilitzarà en l'obra del moll de Balears arribarà per mar en dos gànguils de 1.500 t de capacitat cadascun amb una freqüència diària de 6.000 t. En total es preveu la col·locació d’1.232.000 tones d’esculleres.

Els treballs de col·locació del material de l’escullera es fan cada dia de la setmana i de forma continuada. En total 4 viatges diaris amb una previsió de durada d’uns sis mesos.

Les embarcacions gànguils són vaixells que no han de fer maniobres d’entrada i sortida als dos ports perquè van directament del port de Vallcarca a les obres del Port de Tarragona. Un cop allí, per via satèl·lit, obren la bodega i deixen anar les pedres al lloc previst. Després, tornen al port de Vallcarca per fer la nova càrrega.

Una operativa pensant en la sostenibilitat

L’operativa que realitzen els gànguils suposa una aposta per la mobilitat sostenible i un estalvi del 60% d’emissions de CO2 a l’aire, en treure 40.000 camions de la xarxa viària. Aquest subministrament via marítima es una alternativa al transport rodat.

Si aquestes tones s’haguessin de transportar amb vehicles de transport de càrrega, suposaria el pas de 240 camions per dia, ja que cada vehicle pesant porta 25 tones de material.

Es tracta d’una aposta per la mobilitat sostenible que millora la qualitat de l’aire amb un important estalvi del 60% d’emissions de CO2, en benefici del ciutadania del territori.

Tot a punt per la fabricació de caixons

El dic flotant “Mar del Aneto”, instal·lat al moll de Catalunya, començarà a fabricar els caixons en les pròximes setmanes. Aquests fonaments de formigó es col·locaran a sobre del material de l’escullera de la base un cop el material estigui enrasat i que sestà col·locant aquest dies.

Es fabricaran 11 caixons de 41,05 m d’eslora, 16,75 m de mànega i 21,30 m d’alt. El pes d'un caixó buit serà de 7.288,80 tones, mentre que ple es calcula que serà de 33.440,65 tones.

La tecnologia dels caixons permet escurçar considerablement els temps d'execució, redueix l'impacte mediambiental respecte a altres mètodes i s'ajusta molt bé a les característiques del Port de Tarragona.

Etiquetat com
  • Creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors