Les obres del Museu del Port de Tarragona superen la fase de desmuntatge de la coberta

Les obres del Museu del Port de Tarragona superen la fase de desmuntatge de la coberta
19 Jun
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El nou cobriment, a punt de ser instal·lat, afavorirà l’eficiència energètica i suposarà un estalvi energètic

Una nova climatització interior suposarà una gran millora pel dia a dia de les persones usuàries de les noves instal·lacions

Una reforma integral basada en els requeriments d’accessibilitat i tota la normativa del Codi Tècnic d’Edificació

Les obres del Museu del Port de Tarragona ja han superat la fase de desmuntatge de la coberta i d’enderroc de l’interior, previ trasllat al Tinglado 2 de les peces que estaven exposades que aquest estiu obrirà portes com a seu provisional del museu.

A hores d’ara els treballs estan en la fase del desmuntatge de la coberta per substituir-la per una de nova que garanteix el confort tècnic a l’interior de les instal·lacions. Aquesta nova coberta afavorirà l’eficiència energètica de la climatització interior i com a conseqüència suposarà un estalvi energètic de l’edifici. Cal recordar que el Museu fins ara no disposava d’una instal·lació de climatització i aquesta nova coberta serà una gran millora pel que fa al dia a dia de les persones usuàries, alhora que afavorirà la millor conservació de les peces exposades.

Amb aquesta reforma integral de l’edifici es compliran tots els requeriments d’accessibilitat i tota la normativa del Codi Tècnic de l’Edificació. Es tracta d’un marc normatiu que estableix les exigències que han de complir els edificis en relació amb els requisits bàsics de seguretat i habitabilitat, a més de les exigències bàsiques en eficiència energètica i energies renovables.

També, cal afegir que s’està executant una nova escala interior per accedir a la zona de l’altell, espai destinat a les variades activitats didàctiques organitzades pel Museu del Port i a la zona pròpiament de les oficines del personal que hi treballa. Aquesta escala amb una balconada actuarà com un mirador sobre l’exposició i permetrà una transició més suau i visual en el pas de la planta baixa al primer pis.

Les pròximes tasques que es desenvoluparan, després de l’actual desmuntatge i muntatge de la coberta, seran l’execució d’instal·lacions i les noves particions de l’interior de l’edifici.

Tot i que es tracta d’una reforma integral, amb aquest projecte el Port vol mantenir l’estructura i elements de l’edifici i posar en valor l’arquitectura industrial de l’època.

Paral·lelament a les obres del museu, el Port està perfilant el projecte de museografia interior, el qual es començarà a executar una vegada l’obra estigui pràcticament finalitzada. L’interior del museu renovarà completament el relat expositiu de la mà de l’equip Ignasi Cristià i Iago Blasi encarregat de dissenyar la nova proposta museística.

Segons les persones responsables de les obres del museu, tot i la situació excepcional que s’ha viscut arreu del món per l’aparició de la COVID-19, les tasques es troben dins del calendari previst tot i haver viscut un petit desajust a causa de les setmanes de confinament derivades de l’estat d’alarma. La previsió, continua essent, acabar la rehabilitació d’aquest emblemàtic espai cultural tarragoní a finals d’any.

 

Idees bàsiques del nou Museu del Port

El Museu està vivint una intervenció integral de 10 mesos que millorarà l’edifici i renovarà la seva vessant museística. Aquesta reforma suposa una inversió de dos milions d’euros que es finança a través de l’1.5% cultural, ja que el dia 4 de desembre passat la Comissió Mixta del VII Acord de Col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Ministeri de Cultura per a l’Actuació Conjunta en el Patrimoni Històric a través de l’1,5% cultural va aprovar l’atorgament d’ 1,75 milions d’euros al Port de Tarragona per “obres del projecte de nova proposta per al Museu Marítim del Port de Tarragona”.

Els treballs afecten a una superfície de 2.600 m2 construïts i permetrà l'augment de la superfície expositiva en uns 600 m².

No hem d’oblidar que parlem d’un espai cultural on gairebé mig milió de persones han pogut visitar el Museu del Port en els seus 20 anys en actiu.

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona