Setmana rècord de creuers al Port de Tarragona

Setmana rècord de creuers al Port de Tarragona
17 Sep
2019

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Port rebrà 10.200 creueristes només en una setmana

Durant aquesta setmana del 17 al 23 de setembre, de dimarts a dilluns, es preveu que arribin 10.200 passatgers a Tarragona, el que representa una de les xifres setmanals més altes de turistes desembarcats a la ciutat. Aquest és el període de la temporada que acumula més arribades de creuers en menys temps, la qual cosa la converteix en la xifra més alta de creueristes assolida fins a la data.

Aquesta xifra s’assolirà per l’arribada, avui dimarts del Costa neoRiviera, amb 1.727 passatgers, i el cap de setmana arriben els creuers Costa Magica i Costa Fortuna, amb 3.470 passatgers cadascun, i el dilluns 23 de setembre atracarà Marella Dream, amb 1.533 passatgers.

Aquesta temporada, el Port de Tarragona ha mantingut el seu posicionament com a destinació mediterrània dins del mapa de creuers. Les xifres d’aquest any 2019 seran en 65 creuers, dada que representa un 14% més respecte al 2018 i s’espera assolir una xifra pròxima als 100.000 passatgers.

Els resultats mantenen la tendència de creixement dels darrers anys i segueixen contribuint que la ciutat continuï essent una de les destinacions en les rutes de creuers pel Mediterrani. Els turistes que han fet escala a Tarragona han estat principalment italians, espanyols, anglesos, francesos, alemanys i americans en aquest mateix ordre. Aquest setembre 2019, també s’ha superat el nombre de passatgers amb procedència Alemanya i EEUU respecte la temporada anterior.

La temporada de creuers a Tarragona es tancarà el pròxim dia 3 de novembre amb la darrera arribada el creuer Wind Star. El president del Port, Josep Maria Cruset, creu que els resultats d’aquesta temporada de creuers són molt bons, però que “de cara als pròxims dos anys, caldrà tenir en compte que mentre durin les obres de construcció del nou moll de Balears el 2020 i 2021, els resultats seran menors pel fet que l’operativa es veurà parcialment afectada per aquesta inversió de futur. Inversió que permetrà, no obstant, que el projecte de creuers pugui créixer substancialment i continuar l’excel·lent evolució dels darrers dos anys”.

Altres novetats d’enguany

Josep Maria Cruset, destaca “la bona feina feta de totes les institucions que integren la Taula de Creuers per arribar a aquests bons resultats i destaca que aquest és un projecte que no només és del Port, sinó que és un projecte del territori per al territori”.

En aquesta línia, el Port va posar en marca el passat mes de maig les noves dependències del Tarragona Cruise Port Welcome Center, una zona de recepció de 1.300 metres quadrats, ubicada al Refugi 1 del Moll de Costa. En declaracions del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, aquest espai “neix amb la voluntat de millorar el servei que oferim al passatger i és una conseqüència de la demanda dels darrers anys”.

Una altra de les novetats d’aquesta temporada ha estat l’arribada del Costa Fortuna, el creuer més gran que fins avui ha atracat al Port de Tarragona, amb 103.000 tones de pes, 272 metres d’eslora i una alçada de 17 pisos, 13 dels quals estan a disposició dels passatgers.

Per altra banda, a la Taula Institucional de Creuers, formada pels representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada celebrada el passat juliol 2019, es va acordar que el Port de Tarragona serà la seu de l’Assemblea de Medcruise durant la primavera de l’any 2021. Aquesta important reunió semestral de l’Associació de Ports de Creuers de la Mediterrània acostuma a reunir més de 150 representants d’aquest sector, entre membres de l’associació, executius de navilieres, professionals i membres de la premsa internacional.

Per finalitzar, la construcció del Moll de Balears, amb una inversió superior a 30 milions d’euros, es destinarà a terminal de creuers i que entrarà en funcionament l’any 2021.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

Tagged under
  • Creuers
  • Creuers a Tarragona

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona