Setmana rècord de creuers al Port de Tarragona

Setmana rècord de creuers al Port de Tarragona
17 Set
2019

El Port rebrà 10.200 creueristes només en una setmana

Durant aquesta setmana del 17 al 23 de setembre, de dimarts a dilluns, es preveu que arribin 10.200 passatgers a Tarragona, el que representa una de les xifres setmanals més altes de turistes desembarcats a la ciutat. Aquest és el període de la temporada que acumula més arribades de creuers en menys temps, la qual cosa la converteix en la xifra més alta de creueristes assolida fins a la data.

Aquesta xifra s’assolirà per l’arribada, avui dimarts del Costa neoRiviera, amb 1.727 passatgers, i el cap de setmana arriben els creuers Costa Magica i Costa Fortuna, amb 3.470 passatgers cadascun, i el dilluns 23 de setembre atracarà Marella Dream, amb 1.533 passatgers.

Aquesta temporada, el Port de Tarragona ha mantingut el seu posicionament com a destinació mediterrània dins del mapa de creuers. Les xifres d’aquest any 2019 seran en 65 creuers, dada que representa un 14% més respecte al 2018 i s’espera assolir una xifra pròxima als 100.000 passatgers.

Els resultats mantenen la tendència de creixement dels darrers anys i segueixen contribuint que la ciutat continuï essent una de les destinacions en les rutes de creuers pel Mediterrani. Els turistes que han fet escala a Tarragona han estat principalment italians, espanyols, anglesos, francesos, alemanys i americans en aquest mateix ordre. Aquest setembre 2019, també s’ha superat el nombre de passatgers amb procedència Alemanya i EEUU respecte la temporada anterior.

La temporada de creuers a Tarragona es tancarà el pròxim dia 3 de novembre amb la darrera arribada el creuer Wind Star. El president del Port, Josep Maria Cruset, creu que els resultats d’aquesta temporada de creuers són molt bons, però que “de cara als pròxims dos anys, caldrà tenir en compte que mentre durin les obres de construcció del nou moll de Balears el 2020 i 2021, els resultats seran menors pel fet que l’operativa es veurà parcialment afectada per aquesta inversió de futur. Inversió que permetrà, no obstant, que el projecte de creuers pugui créixer substancialment i continuar l’excel·lent evolució dels darrers dos anys”.

Altres novetats d’enguany

Josep Maria Cruset, destaca “la bona feina feta de totes les institucions que integren la Taula de Creuers per arribar a aquests bons resultats i destaca que aquest és un projecte que no només és del Port, sinó que és un projecte del territori per al territori”.

En aquesta línia, el Port va posar en marca el passat mes de maig les noves dependències del Tarragona Cruise Port Welcome Center, una zona de recepció de 1.300 metres quadrats, ubicada al Refugi 1 del Moll de Costa. En declaracions del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, aquest espai “neix amb la voluntat de millorar el servei que oferim al passatger i és una conseqüència de la demanda dels darrers anys”.

Una altra de les novetats d’aquesta temporada ha estat l’arribada del Costa Fortuna, el creuer més gran que fins avui ha atracat al Port de Tarragona, amb 103.000 tones de pes, 272 metres d’eslora i una alçada de 17 pisos, 13 dels quals estan a disposició dels passatgers.

Per altra banda, a la Taula Institucional de Creuers, formada pels representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada celebrada el passat juliol 2019, es va acordar que el Port de Tarragona serà la seu de l’Assemblea de Medcruise durant la primavera de l’any 2021. Aquesta important reunió semestral de l’Associació de Ports de Creuers de la Mediterrània acostuma a reunir més de 150 representants d’aquest sector, entre membres de l’associació, executius de navilieres, professionals i membres de la premsa internacional.

Per finalitzar, la construcció del Moll de Balears, amb una inversió superior a 30 milions d’euros, es destinarà a terminal de creuers i que entrarà en funcionament l’any 2021.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

Etiquetat com
  • Creuers
  • Creuers a Tarragona

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

III Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d'emergències a l'àmbit portuari

 

 

 

 

DATA i LLOC

30-31 maig 2024 - Tinglado1 Moll Costa ( Maps -- https://tuit.cat/RBgaA )) + info

 PROGRAMA

REGISTRE OBERT