El Port de Tarragona i DP World posen a prova el seu pla d'autoprotecció (PAU)

El Port de Tarragona i DP World posen a prova el seu pla d'autoprotecció (PAU)
26 Oct
2016

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Port de Tarragona i l'empresa DP World Tarragona, que opera a la terminal de contenidors del moll d’Andalusia, han dut a terme aquest matí un simulacre d'emergència d'activació dels seus respectius Plans d'Autoprotecció (PAU) davant el trencament d’un isocontenidor i posterior vessament d’un producte inflamable, tòxic i corrosiu.
Les actuacions en matèria de seguretat s'han combinat amb una pràctica d'adopció de les mesures de protecció del PAU, i del material del contenidor de lluita avançada contra la contaminació química, que utilitzen els Bombers del Parc Químic del Port de Tarragona.
Durant el simulacre s’ha activat el PAU de DP World Tarragona i el PAU del Port de Tarragona que ha mobilitzat mitjans de la Policia Portuària i el Centre de Comandament Avançat; dels Bombers Parc Químic Port i el contenidor de lluita contra la contaminació; també s’han mobilitzat el personal sanitari Activa Mútua-Prevenport, la Guàrdia Civil i amb requeriment de mitjans externs, els Bombers de la Generalitat.
El simulacre ha previst, a més, les diligències i actuacions de la Policia Portuària per tal d'establir el perímetre de seguretat. I també per part dels Bombers l’actuació amb el contenidor de lluita contra la contaminació, que també han contingut la fuita, han fet el transvasament del producte i han descontaminat la zona afectada. En l'exercici han participat unes 60 persones, membres dels diferents grups d'intervenció, com la Policia Portuària, Bombers Parc Químic, Activa Mutua–Prevenport, Guàrdia Civil i Bombers de la Generalitat.
Igual que altres simulacres que periòdicament es realitzen en el Port de Tarragona i a DP World Tarragona, l'objectiu de l'exercici ha estat comprovar l'eficàcia dels protocols d'avisos i comunicació entre tots els grups d'actuació, la seva coordinació, temps de resposta i posar a prova els procediments d'activació del PAU del Port de Tarragona i del PAU de la concessió DP World Tarragona, a més de presentar el contenidor de lluita contra la contaminació que utilitzen els Bombers del Parc Químic del Port de Tarragona.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona