El Port de Tarragona i DP World posen a prova el seu pla d'autoprotecció (PAU)

El Port de Tarragona i DP World posen a prova el seu pla d'autoprotecció (PAU)
26 Oct
2016

El Port de Tarragona i l'empresa DP World Tarragona, que opera a la terminal de contenidors del moll d’Andalusia, han dut a terme aquest matí un simulacre d'emergència d'activació dels seus respectius Plans d'Autoprotecció (PAU) davant el trencament d’un isocontenidor i posterior vessament d’un producte inflamable, tòxic i corrosiu.
Les actuacions en matèria de seguretat s'han combinat amb una pràctica d'adopció de les mesures de protecció del PAU, i del material del contenidor de lluita avançada contra la contaminació química, que utilitzen els Bombers del Parc Químic del Port de Tarragona.
Durant el simulacre s’ha activat el PAU de DP World Tarragona i el PAU del Port de Tarragona que ha mobilitzat mitjans de la Policia Portuària i el Centre de Comandament Avançat; dels Bombers Parc Químic Port i el contenidor de lluita contra la contaminació; també s’han mobilitzat el personal sanitari Activa Mútua-Prevenport, la Guàrdia Civil i amb requeriment de mitjans externs, els Bombers de la Generalitat.
El simulacre ha previst, a més, les diligències i actuacions de la Policia Portuària per tal d'establir el perímetre de seguretat. I també per part dels Bombers l’actuació amb el contenidor de lluita contra la contaminació, que també han contingut la fuita, han fet el transvasament del producte i han descontaminat la zona afectada. En l'exercici han participat unes 60 persones, membres dels diferents grups d'intervenció, com la Policia Portuària, Bombers Parc Químic, Activa Mutua–Prevenport, Guàrdia Civil i Bombers de la Generalitat.
Igual que altres simulacres que periòdicament es realitzen en el Port de Tarragona i a DP World Tarragona, l'objectiu de l'exercici ha estat comprovar l'eficàcia dels protocols d'avisos i comunicació entre tots els grups d'actuació, la seva coordinació, temps de resposta i posar a prova els procediments d'activació del PAU del Port de Tarragona i del PAU de la concessió DP World Tarragona, a més de presentar el contenidor de lluita contra la contaminació que utilitzen els Bombers del Parc Químic del Port de Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors