Back

El Port de Tarragona acull una jornada tècnica de Qualimac

El Port de Tarragona acull una jornada tècnica de Qualimac
16 Sep
2016

La sala d'actes de l'edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona va ser ahir l'escenari d‟una jornada tècnica organitzada per l'Associació pel Control i la Promoció de la Qualitat de les Primeres Matèries (Qualimac). La jornada ha reunit a més de 50 professionals entre representants de fàbriques de pinsos, importadors de primeres matèries, comerciants i d'altres empreses interessades per la qualitat i seguretat alimentària de les primeres matèries agroalimentàries.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va donar inici a l'acte, i en el seu discurs va destacar que “el Port de Tarragona té una vocació històrica amb el sector agroalimentari del qual és líder i referent europeu. Aquesta és una fita de la qual ens sentim molt orgullosos i satisfets, però no volem acomodar-nos”. Josep Andreu va explicar als assistents la realitat del Port de Tarragona, els serveis i infraestructures que el consoliden el centre logístic del sector agroalimentari al Mediterrani.

Al seu torn, el president de Qualimac, Xavier Solanes, va agrair la presència als assistents, i al Port de Tarragona la seva col·laboració en la jornada. Xavier Solanes va posar de relleu l'activitat estratègica de Qualimac, des de 1996 vetllant pel control i la promoció de la qualitat de les primeres matèries.
A més, el Port de Tarragona es converteix en punt de connexió entre la matèria primera que s'importa, per a alimentar l'oví, l'aviram i boví de la ramaderia del hinterland, y posteriorment s'exporten també a través del Port de Tarragona, amb destinació països del nord d‟Àfrica.

Fabián Campillay, Agriculture Division Manager de Inspectorate Española S.A. (Bureau Veritas Commodities Division) va ser l'encarregat de dur a terme una ponència sota el títol "Com fer un mostreig representatiu d‟un carregament de primeres matèries per a pinsos‟. Finalment, els assistents van realitzar una visita pel Port de Tarragona on van poder conèixer de primera mà les instal·lacions de l'empresa Silos de Tarragona, SA (SITASA).