Atrás

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Items starting with L

LA TABACALERA

LA TABACALERA

Treball fotogràfic d’autor de la Fàbrica de Tabacs de Tarragona (La Tabacalera), en el moment que es desmantella com a fàbrica de tabacs i abans de prendre possessió l’Ajuntament de Tarragona.
Les actes de la Comissaria de Defensa Militar de Tarragona, 1937

Les actes de la Comissaria de Defensa Militar de Tarragona, 1937

El treball d'Àngel Archilla, historiador autodidacta, fa noves aportacions a les que fins ara es tenien de la guerra civil a la demarcació de Tarragona, a partir del buidatge i anàlisi exhaustiu de les actes de les sessions de la Comissaria de Defensa Militar. Aporta documentació inèdita sobre l'estructura militar que, al marge, del govern central de la República Espanyola, la Generalitat de Catalunya creà a l'inici de la Guerra Civil i fins a la dissolució de la Conselleria de Defensa de la Generalitat, després dels Fets de Maig de 1937. Les actes, inèdites, posen de manifest els problemes que ocasionà la militarització d’una societat convulsa, sotmesa al poder civil i militar de les milícies sindicals i polítiques i els comitès i regidories de defensa creats en els municipis, així com la manca de mitjans tècnics i humans per executar les seves missions. 

Les escales del mar. Les vies de comunicació de vianants entre la Part Alta i la Part Baixa de Tarragona en els darrers cent cinquanta anys.

Les escales del mar. Les vies de comunicació de vianants entre la Part Alta i la Part Baixa de Tarragona en els darrers cent cinquanta anys.

LES ESCALES DEL MAR és un reportatge dels carrers que posen en comunicació, a través d’escales, la Part Alta amb la Part Baixa de la ciutat de Tarragona.  Elements urbans molt importants quan les persones es traslladaven caminant a tot arreu. Que tornen a ser molt vigents quan la recuperació de la comunicació de vianants a la ciutat és un procés en marxa, que ha portat fins i tot a la mecanització d’algunes de les escales.

Explica la història que ha envoltat la construcció, sovint accidentada, de cada una de les escales.  S’hi afegeixen dues excepcions: inclou també l’Escala Reial, la més marinera de totes; i la novíssima passarel·la 2018, que s’està acabant aquests dies, coincidint amb la publicació.

També es relaten, sota la denominació d’utopies, els projectes de comunicació que no s’han executat: des de l’escalinata del Balcó del Mediterrani, de Ramon Salas, al projecte de Ricardo Bofill de supressió de les vies del tren.

No es tracta d’una publicació merament tècnica, tot i que hi han les dates i xifres més necessàries, sinó que te un llenguatge planer, a l’abast de tot-hom.

 

Les obres al Port de Tarragona durant la postguerra (1939-1952). Reconstrucció i eixamplament en temps difícils.

Les obres al Port de Tarragona durant la postguerra (1939-1952). Reconstrucció i eixamplament en temps difícils.

Aquest llibre és el treball guanyador del VII Premi d’Investigació Port de Tarragona. L’autor ha estudiat i desenvolupat el període 1939-1952, concretament les obres de reconstrucció del port de Tarragona després de la devastació que patí durant la Guerra Civil a causa dels bombardeigs de l’aviació feixista.

 

LÍNIES CREUADES – ÀLVAR CALVET

LÍNIES CREUADES – ÀLVAR CALVET

Beca Carles Mani 2008. “Tot i reflectir, i resumir gran part de la trajectòria d’Àlvar Calvet, centra la seva atenció en el recull de les entrevistes o qüestionaris que l’autor ha anat realitzant a partir de l’any 1999 a diferents col•lectius (presoners, professionals del sexe, persones amb esquizofrènia, persones en procés de desintoxicació, immigrants, etc.), amb els quals també s’ha proposat una sèrie de plantejaments plàstics i conceptuals i en els quals utilitza recursos plurals que podríem situar entre la performance i la pintura”. (Pàgina web de l’Ajuntament de Tarragona).
LUGAR - JAVIER VALLHONRAT

LUGAR - JAVIER VALLHONRAT

RECULL EXPOSICIÓ DEL TINGLADO 2 DEL MOLL DE COSTA
LUIS MORET. PINTURA I OBRES DE TALLER (1995-2009)

LUIS MORET. PINTURA I OBRES DE TALLER (1995-2009)

RECULL EXPOSICIÓ DEL TINGLADO 1 DEL MOLL DE COSTA
L´EDIFICI DE LA COOPERATIVA OBRERA TARRACONENSE 1919-2019

L´EDIFICI DE LA COOPERATIVA OBRERA TARRACONENSE 1919-2019

Si hi ha una cantonada recognoscible a la ciutat, aquesta és la del carrer Reding amb Fortuny. L'aspecte que presenta a penes ha canviat en un segle, com demostren les fotos d'arxiu. Es deu al fet que des de 1919 funciona allí la Cooperativa Obrera Tarragonina, COT, avui especialment identificable per al transeünt perquè en els seus baixos està un bar que no podia tenir un altre nom que ‘La Cantonada’.  Ramon Aloguín, autor del llibre, comenta que es tracta d'un vell de 100 anys que està en perfecte estat.

<<  1 2 [34  >>  

Darreres publicacions

  Servei de publicacions

     publicacions@porttarragona.cat

   977 259 400 | Ext. 5003

 

   Arxiu del Port

     arxiu@porttarragona.cat

    977 259 400 | De Ext. 5001 a  5006

     On és l'Arxiu del Port i el Servei de Publicacions