Conferència sobre el desenvolupament del projecte CLYMA (connexió Lió-Madrid), al Port de Tarragona

Conferència sobre el desenvolupament del projecte CLYMA (connexió Lió-Madrid), al Port de Tarragona
30 Oct
2015

El proper 10 de novembre la sala d'actes de l'edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona serà l'escenari de la conferència sobre el projecte CLYMA en la que es presentaran els resultats de les principals accions dutes a terme al Port de Tarragona en el marc d'aquest projecte, així com altres estudis rellevants del corredor finalitzats recentment.
El Port de Tarragona és soci del projecte CLYMA per al desenvolupament de l'eix Lió-Madrid del Corredor Mediterrani. L'objectiu de CLYMA (co-finançat pel programa europeu TEN-T i que finalitza el proper mes de desembre d'aquest 2015) és aconseguir un desenvolupament coordinat de la infraestructura i la gestió dins del corredor Madrid-Lió cobrint quatre modes (ferrocarril, carretera, fluvial i marítim), dos Estats membres (Espanya-França) i una secció transfronterera per garantir la coordinació, cooperació i transparència.
Durant aquests dos anys i mig el Port de Tarragona ha dut a terme diferents projectes amb l'ajuda del projecte CLYMA que, sens dubte, contribueixen a millorar la connectivitat de la infraestructura portuària amb el hinterland ibèric i europeu així com les operacions ferroviàries.
Cal destacar, en primer lloc, l'estudi d'implantació de l'ample UIC i l'electrificació de l'accés ferroviari a la terminal intermodal, obra de la qual s'està acabant la seva execució i que permetrà la circulació de trens en ample UIC amb locomotora de línia fins la capçalera de la terminal intermodal, minimitzant els costos i temps de les operacions. Així mateix, s'ha adaptat la terminal intermodal a la manipulació de mercaderies perilloses.
Finalment, cal destacar que en el marc del projecte CLYMA el Port de Tarragona està implantant el Sistema de Gestió de la Seguretat Ferroviària amb l'objectiu de millorar les operacions ferroviàries del Port amb totes les garanties de seguretat.
L'acte es durà a terme el proper 10 de novembre a la sala d'actes de l'edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona i comptarà amb les ponències de Carles Rúa, responsable del projecte CLYMA; Alberto Estrada, responsable d'intermodalitat i contenidors; Ramón Garcia; director general en funcions del Port de Tarragona; Joan Borràs, director de Planificació Portuària del Port; Víctor Castillo, cap de Divisió d'Operacions del Port; Ricardo García i Jorge Irisarri, cap de projectes i consultor de Teirlog Ingeniería; i Marta Sánchez, directora de divisió de l'Institut Cerdà.
Les places són limitades. Per inscripcions, enviar correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 5 de novembre.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!