El Port de Tarragona consolida els bons resultats i creix un 8,4% fins a l'agost

El Port de Tarragona consolida els bons resultats i creix un 8,4% fins a l'agost
06 Oct
2015

La instal·lació portuària mou gairebé 22 milions de tones durant els 8 primers mesos de l'any
El Port de Tarragona continua consolidant els seus tràfics amb un destacat moviment de mercaderies, tant de càrrega com a descàrrega, i des de gener a agost ha mogut un total de 21,9 milions de tones, un 8,4% més que en el mateix període de l' any anterior.
Augment del comerç internacional
Durant aquests vuit primers mesos de l'any, el Port de Tarragona ha augmentat el moviment de càrrega de mercaderies a destinacions internacionals en un 10,1% respecte gener-agost del 2014. Així mateix, la descàrrega de mercaderies procedents de països internacionals també ha augmentat fins a 14,5 milions de tones, un 6,8% més que en el mateix període de l'any anterior. També segueix creixent l'exportació de mercaderies des del Port de Tarragona a destinacions internacionals (+ 24%).
Port líder a la Mediterrània en moviment de productes químics i petroquímics
Els líquids a granel (el cru, productes químics, productes petrolífers i derivats), un dels principals tràfics del Port de Tarragona, són els que han experimentat un creixement més significatiu (17,2%) arribant als gairebé 15 milions de tones mogudes. Entre gener i agost de l'any anterior es van moure 12 milions de tones de líquids a granel.
Destaca el bon comportament del gasoil (377,6%), la gasolina (52,3%), el petroli cru (10,05%) i altres productes petrolífers (38,4%).
El Port de Tarragona s'ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gasoil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d'aquest tipus de tràfics en el 2015 respecte l'any anterior. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans vaixells petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta dels ports mediterranis.
Increment en productes agroalimentaris: cereals i pinsos
El Port de Tarragona és el primer port de l'Estat pel que fa al tràfic de productes agroalimentaris. Fins al mes d'agost el port ha manipulat 2,8 milions de tones de productes agroalimentaris, xifra que s'incrementa en un 6,1% respecte al mateix període de l'any anterior. Així mateix, durant aquests primers vuit mesos de l'any el moviment de cereals i les seves farines registren un increment del 10,7%, (superant 1,5 milions de tones) i els pinsos i farratges han tingut un augment del 16,9%.
Impuls del trànsit de vehicles
El moviment de vehicles en el Port segueix la tendència a l'alça motivada tant per les importacions com per les exportacions. Fins el mes d'agost la terminal especialitzada del Port de Tarragona ha transportat 76.289 vehicles, un 95,6% més que el mateix mes de l'any anterior.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona