El Port de Tarragona participa de l’acció comercial a Guinea Equatorial organitzada per la Cambra de Comerç de Tortosa

El Port de Tarragona participa de l’acció comercial a Guinea Equatorial organitzada per la Cambra de Comerç de Tortosa
23 febrer
2015

La infraestructura portuària pren part d'aquesta acció comercial amb l'objectiu d'enfortir les relacions comercials amb països de l'Àfrica Occidental, i en especial, Guinea Equatorial, un país potencial per a les exportacions de les empreses de l'àrea d'influència del Port de Tarragona
En el marc del pla d'acció internacional, la Cambra de Comerç, Industria i Navegació de Tortosa organitza una acció comercial a Guinea Equatorial pels propers 23 a 27 de febrer, en la qual també hi participa el director de Desenvolupament Corporatiu del Port de Tarragona, Joan Basora.
D'aquesta manera el Port de Tarragona té presència en aquesta acció comercial amb una doble finalitat, per una banda, enfortir les relacions comercials amb Guinea Equatorial. I a la vegada, donar suport a les empreses del seu hinterland (àrea d'influència) i impulsar la seva expansió cap al mercat de l'Àfrica Occidental, en especial, Guinea Equatorial.
La infraestructura portuària tarragonina manté una estreta relació comercial amb aquest país africà que és un els principals països receptors de contenidors carregats al Port de Tarragona, l'any passat més de 74.100 tones de mercaderia en contenidor es van exportar a Guinea Equatorial des del Port. Durant el 2014, el moviment de mercaderies mogudes entre el Port de Tarragona i Guinea Equatorial van arribar a 132.549 tones.
Línea regular uneix setmanalment el Port de Tarragona amb l'Àfrica Occidental
El Port de Tarragona manté un servei regular de contenidors amb l'Àfrica Occidental. El recorregut és: Tarragona / València / Tànger / Algeciras / Dakar (Senegal) / Lagos (Nigèria) / Bata (Guinea Equatorial) / Malabo / (Guinea Equatorial) / Tema (Ghana) / Abidjan (Costa de Marfil) / Tarragona.
Aquest servei que uneix setmanalment el Port de Tarragona amb l'Àfrica Occidental està consignat per Canarship i s'ofereix conjuntament amb les navilieres Arkas Line, Marguisa i ZIM amb vaixells d'entre 1.300 i 2.000 TEUs de capacitat i que connecten Tarragona directament amb els port de Bata en 18 dies, i amb el port de Malabao en 21 dies.
Sumar sinèrgies amb les Cambres de Comerç
El Port de Tarragona participa i dóna suport a la Cambra de Tortosa en aquesta acció comercial en el marc de la recentment iniciada línia de treball amb les Cambres de Comerç de Tarragona, Reus, Valls, Tortosa i Lleida amb la finalitat de sumar sinergies en l'impuls de la internacionalització de les empreses i activitats del territori. L'objectiu d'aquesta línia de treball és donar suport a les empreses del seu hinterland (àrea d'influència) i impulsar la seva expansió cap al mercat internacional.
Joan Basora, director de Desenvolupament Corporatiu del Port de Tarragona, és el responsable d'aquesta estratègia que pretén entendre les necessitats de les corporacions, i dissenyar objectius en l'àmbit de la logística i avantatges competitius atenent a la naturalesa de les diferents empreses associades a les Cambres de Comerç. Segons Basora "les Cambres viuen un procés de reforma de l'orientació empresarial, on les empreses necessiten donar resposta a les necessitats d'exportació; a partir d'aquí, Port i Cambres configuren estratègies conjuntes".

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona