El Port de Tarragona celebra el Dia de la Policia Portuària per tercer any consecutiu

El Port de Tarragona celebra el Dia de la Policia Portuària per tercer any consecutiu
24 Nov
2014

El Tinglado 1 del Moll de Costa va tornar a ser l'escenari, divendres passat, de la celebració del Dia de la Policia Portuària de Tarragona. Aquest és el tercer any consecutiu que el Port de Tarragona realitza aquest acte de reconeixement al seu cos de Policia Portuària.
Sens dubte, va ser un acte ple de reconeixement a la gran tasca que desenvolupa aquest cos de policia en la seguretat i prevenció durant l'activitat diària de tota la comunitat portuària. Al llarg d'aquests últims anys, la Policia Portuària ha iniciat una nova etapa que l'ha portat cap a una major professionalització, reforçant els seus valors i identitat, i oferint un gran valor afegit al Port de Tarragona.
L'acte va comptar amb la presència del president del Port de Tarragona, autoritats locals i responsables dels diferents cossos de seguretat de l'Estat a Tarragona i de Catalunya que també van estar reconeguts per la seva col·laboració i cooperació destacada amb el Port de Tarragona.
La Policia Portuària també ha volgut fer un reconeixement a les diferents direccions de l'Autoritat Portuària que, al llarg de l'any, han tingut un paper destacat en la col·laboració amb el cos de Policia Portuària.
L'acte ha estat presidit pel president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el tinent l'alcalde de les àrees de Seguretat Ciutadana i Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo; la directora dels Serveis Territorials d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Rosanna Camps; el director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez, i l' intendent en cap de la Policia Portuària de Tarragona, Joan Bergadà. Tots han coincidit en destacar el grau de dedicació, preparació, professionalització i exemple de compromís de la Policia Portuària del Port de Tarragona. I també en la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat, que és la garantia d'un servei eficaç i de qualitat.
La prevenció i la seguretat és un element molt important per la dinàmica del Port
El Port de Tarragona té assenyalat com un objectiu principal la prevenció i la seguretat i, sense cap dubte, tota l'activitat diària i professional del cos de Policia Portuària està molt vinculada a l'obtenció d'uns nivells de seguretat òptims en tot el territori portuari. Així, aquest cos de policia s'estructura i s'organitza per donar resposta tant a accions planificades com a possibles incidències que puguin sorgir. Aquest any la Policia Portuària té una nova unitat, com és la marítima amb dues embarcacions, "LlampugaU" i "Lluerna".
El ventall de funcions i responsabilitats és molt ampli, però en podem ressaltar la vigilància i la regulació del trànsit; la supervisió de l'operativa portuària perquè es realitzi segons els plans preventius i de seguretat; el control dels accessos i el perímetre portuari; la supervisió del correcte estat de les instal·lacions; la col·laboració en funcions de seguretat ciutadana i ordre públic amb altres cossos policials; el disseny i execució dels dispositius de seguretat relacionats amb els actes i esdeveniments que es realitzen en el territori portuari; i totes aquelles funcions relacionades amb la proximitat i l'atenció a l'usuari o ciutadà.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona