Tarragona continua la seva aposta per la formació en la logística especialitzada en el sector químic

Tarragona continua la seva aposta per la formació en la logística especialitzada en el sector químic
20 Oct
2014

La segona edició del màster en Direcció d'Operacions Logístiques a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona s'inicia el pròxim 3 de novembre. Aquest màster està impulsat per la URV, Escola Tècnica d'Enginyeria Química, la Fundació de la Universitat (FURV), i amb l'estreta col·laboració del Port de Tarragona i ICIL. L'engegada d'aquesta segona edició del màster està emmarcada en l'aspiració de Tarragona de convertir-se en el principal hub de distribució de la indústria química del sud d'Europa.
L'objectiu d'aquest màster és aconseguir un nivell de coneixement que permeti a l'alumne accedir a la direcció d'operacions logístiques en les empreses del territori orientades a la producció i als serveis. Així com la difusió de les fórmules més actuals de l'activitat logística, en el sentit més ampli de la paraula, atesa la globalitat més absoluta amb la qual funciona avui dia i, cal esperar, que es mantindrà en el futur.
Per a l'engegada del projecte d'aquest màster en Direcció d'Operacions Logístiques han estat elements claus la participació de l'Autoritat Portuària de Tarragona i les empreses de l'Associació Empresarial Química de Tarragona que han vist, en aquest programa, un instrument essencial per a la difusió del coneixement d'alt nivell de la logística, màxim quan el seu enfocament, no exclusiu però sí diferenciador, està en l'anàlisi dels processos de la logística dels productes químics i en la relació indispensable, tant en l'aprovisionament com en la distribució, amb l'activitat del nostre port.
El 73% dels alumnes de la primera edició ja estan contractats en el sector
El màster MEDOL, en la seva primera edició va comptar amb 32 participants procedents, bàsicament de la província de Tarragona i altres localitats de Catalunya, però també d'altres comunitats autònomes pròximes a Catalunya. Com a fet remarcable i que ha col·laborat en el millor desenvolupament del projecte, cal consignar que el 70% dels inscrits estaven formant part de la plantilla professional de les empreses de la zona i que, de la resta, en la seva majoria estudiants que havien acabat, recentment, els seus estudis, s'ha aconseguit que el 73%, estiguin ja contractats en el sector.
Aquest mixt, ha resultat molt positiu per al procés formatiu i, el resultat ha estat un professorat satisfet de la seva tasca de transmissió de coneixements i un alumnat que, a través de les avaluacions, al final de cadascun dels mòduls, han constatat l'excel·lent preparació del professorat, en la seva majoria professionals del sector amb àmplia experiència i habilitats en matèria de formació.
Màster en direcció d'Operacions Logístiques
Aquest màster logístic té reconeixement oficial i està recomanat per l'entorn empresarial. El màster és de 60 crèdits europeus, el professorat està format per professors universitaris i professors sèniors amb àmplia experiència empresarial i docent.
Aquest programa que, es pretén que sigui una referència per a les empreses que desitgin reclutar personal amb una formació rigorosa, actual, científica i pràctica alhora, per gestionar les seves operacions en el món de la logística.
Contacte
Amb la finalitat d'aclarir qualsevol dubte, l'organització, té previstes entrevistes personals amb el director del programa, Josep Enric Mañé, a concertar a través de la FURV:
Fundació URV. Centre de Formació Permanent
Av. de l'Onze de Setembre, 112 • 43203 Reus
Tel. 977 779 966 • 977 779 950 • Fax 977 310 113

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona