Atrás

El Port de Tarragona tanca el primer semestre amb un creixement del 4,1%

El Port de Tarragona tanca el primer semestre amb un creixement del 4,1%
31 Jul
2014

La càrrega de mercaderia en contenidor amb destinacions internacionals s'incrementa un 24,1%
El Port de Tarragona ha mogut 14,3 milions de tones en aquest primer semestre de l'any, xifra que suposa un increment del 4,1% respecte al mateix període del 2013. El creixement total dels grans tràfics que es mouen al Port de Tarragona, com són els líquids a doll, sòlids a lloure i la càrrega general, és del 5% en els sis primers mesos de l'any.
Durant aquest mes de juny, la infraestructura portuària tarragonina ha mogut 2,2 milions de tones de mercaderies, un 17,7% més que el mateix mes de l'any anterior. El creixement ha estat significatiu en tots els segments: la càrrega general contenitzada (+22,6%), càrrega general no contenitzada (+37,7%), cereals, pinsos i farines (+37,8%) i cru (+8%) mentre que el tràfic via terrestre s'ha incrementat un 9,1%.
El tràfic de contenidors augmenta un 6,2%
Fins al mes de juny la càrrega general en contenidor, un dels tràfics d'impuls estratègics del Port de Tarragona, ha registrat un creixement del 6,2%. Les exportacions de mercaderies en contenidor s'han incrementat un 24,1%, i les importacions han augmentat un 56,5%, xifres que reflecteixen la confiança del hinterland del Port de Tarragona en els mercats internacionals i l'esforç de les empreses per projectar-se a l'exterior. Fins al juny de 2014 el Port de Tarragona ha exportat mercaderia en contenidor del seu hinterland a més de 75 països de tot el món.
 
Els principals països de destinació de contenidors carregats al Port de Tarragona són Israel, Nigèria, Ghana i Guinea Equatorial.
 
El moviment de mercaderies del sector energètic creix un 5,2%
Els productes energètics, un dels principals tràfics tradicionals de la infraestructura portuària, manté el seu creixement a l'alça. Fins al mes de juny, les terminals portuàries han manipulat 10 milions de tones de productes energètics, un 5,2% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament de la benzina (+66,1%), el carbó (+52,5%) i els biocombustibles (+20,8%). Pel que fa al moviment de productes químics, fins al mes de juny el Port de Tarragona ha exportat 556.407 tones amb destinacions internacionals.
 
L'augment també és significatiu en productes siderometal·lúrgics (+8,9%), en moviment de materials de construcció (+25,6%) i en adobs (+36,8%).
 
El Port de Tarragona és el primer port de l'Estat pel que fa al tràfic de productes agroalimentaris. Fins al mes de juny el Port ha manipulat 1,8 milions de tones d'agroalimentari, xifra que representa un creixement 5,9% respecte gener-juny del 2013.
 
Augmenten les importacions i es manté l'índex d'exportacions
Les importacions de productes al Port de Tarragona han incrementat un 5,8% mentre que l'índex d'exportacions es manté a l'alça i ha augmentat un 0,5%. Els principals països receptors de mercaderies carregades al Port de Tarragona són Rússia, Algèria, Líbia i Ucraïna.