Atrás

El Port de Tarragona presenta la seva estratègia intermodal ferroviària al 3er Port and Rail Expansion Summit d’Istanbul

El Port de Tarragona presenta la seva estratègia intermodal ferroviària al 3er Port and Rail Expansion Summit d’Istanbul
24 Abr
2014

El director de Gestió de Clients i Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Jordi Armengol, va participar com a ponent en el 3rd Annual Port and Rail Expansion Summit que es va celebrar a Istanbul (Turquia) el passat 11 d'abril. Armengol va exposar l'estratègia intermodal ferroviària del Port de Tarragona com a element clau per a la seva projecció internacional com hub logístic, alhora que garantir un màxim posicionament en el Mediterrani.
En la ponència es va exposar la recentment construïda terminal ferroviària intermodal del Port de Tarragona que podrà acollir trens de fins a 750 m de longitud en ample mixt (UIC i ibèric). La terminal ferroviària intermodal tindrà accés directe des de la zona de manipulació de contenidors de la terminal de DP World, i des de la zona on se situa la indústria química. D'aquesta manera, es va posar de manifest l'aposta ferma del Port de Tarragona pel ferrocarril per ser port referent on les línies de vaixells de contenidors puguin carregar i descarregar els seus contenidors i portar-los cap al centre d'Europa.
Així mateix, el director de Gestió de Clients i Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona va presentar el recentment creat ChemMed Tarragona - Clúster de la Química i la Sostenibilitat de la Mediterrània, destacant les seves fortaleses, atractiu i competitivitat de la seva zona industrial. 'A Tarragona disposem de tots els elements necessaris per desenvolupar els reptes de futur del sector de la química' va destacar.
També va voler destacar la importància de la implantació del tercer fil i la resta de mesures d'estandardització previstes a les Xarxes Transeuropees de Transport, per connectar la indústria química de Tarragona amb les empreses del Nord d'Europa, destacant que la petita quota del ferrocarril hauria d'augmentar de forma considerable en implantar aquestes mesures.
El Port de Tarragona va ser l'únic port espanyol que va participar al Congrés, on es van donar cita altres Autoritats Portuàries del Mediterrani, operadors ferroviaris i logístics, així com de terminals. En el 3rd Annual Port and Rail Expansion Summit es van destacar els nombrosos projectes de ferrocarril de connexió del continent europeu amb l'asiàtic a través de Turquia i el desenvolupament portuari de la zona, que serà clau en el desenvolupament del Mediterrani Oriental.

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 29 Setembre 2020
Dijous 1 Octubre 2020
00:00 - 00:00
Break Bulk Europe

Dimecres 30 Setembre 2020
Divendres 2 Octubre 2020
00:00 - 00:00
European Bulk Liquid Storage

Dijous 1 Octubre 2020
Divendres 2 Octubre 2020
00:00 - 00:00
III Agrifood International Congress
Tinglado 1

Avís de circulació

Sense esdeveniments

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos