L’Autoritat Portuària de Tarragona rep la Certificació de Gestió de Qualitat ISO 9001

L’Autoritat Portuària de Tarragona rep la Certificació de Gestió de Qualitat ISO 9001
18 Abr
2013

L'Autoritat Portuària de Tarragona rep el certificat del Sistema de Gestió de Qualitat segons la norma ISO 9001, que concedeix l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR). ISO 9001 és l'eina de gestió de Qualitat que promou un sistema enfocat a la gestió per processos que desenvolupa, implanta i millora l'eficàcia d'un sistema de gestió de la qualitat basat en el cicle de millora contínua: planificar, fer, comprovar i actuar . El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, ha rebut de mans de la directora d'AENOR a Catalunya, Eva Subirà, la Certificació de Gestió de Qualitat ISO 9001. També ha assistit a l'acte Clara Padrell, de l'empresa altQualitat, Consultora de Sistemes de Gestió que ha assessorat l'APT durant tot el procés d'implantació d'aquest sistema de qualitat. Aquest certificat acredita que l'Autoritat Portuària de Tarragona compleix amb els requisits que estableix la Norma ISO 9001:2008 per a la prestació de servei en el vaixell, a la mercaderia i al passatge en la seva escala al Port de Tarragona, així com prestacions de serveis de coordinació i control de les operacions associades als serveis portuaris, comercials i altres activitats. En total, la certificació abasta 70 procediments generals o específics que impliquen un total de 168 persones de les 243 que formen part de la plantilla de l'APT actualment. Aquesta certificació té un reconeixement internacional mitjançant l'associació IQNet (International Certification Network) que agrupa les entitats certificadores líders dels principals països del món, i garanteix un ampli reconeixement i valoració per les empreses clients i usuàries del Port de Tarragona. La Norma ISO 9001
L'obtenció de la certificació ha estat una prioritat del Port de Tarragona que centra esforços a millorar la competitivitat com a factor estratègic en un mercat cada vegada més globalitzat. Aquesta certificació posa de manifest que l'Autoritat Portuària compta amb un sistema de treball que consisteix, fiable, d'acord amb la reglamentació aplicable i que satisfà els requisits dels seus clients, alhora que pot adaptar-se als que determinin els nous clients que vulguin treballar al Port de Tarragona. I és que, d'aquesta manera, el Port de Tarragona es vol sumar a totes les empreses de la Comunitat Portuària, moltes d'elles també certificades, per unir esforços i afrontar el repte d'obtenir una distinció de qualitat conjunta dels serveis que es presten al Port per part dels diferents agents que intervenen en l'escala del vaixell i en la gestió de la mercaderia. Amb tot, el Port de Tarragona aconsegueix generar una major confiança en els proveïdors, clients, usuaris i davant la societat en general. L'obtenció de la ISO9001 aporta al Port de Tarragona avantatges quant a la relació amb els clients com és la millora de la satisfacció amb el servei prestat, l'optimització dels acords de qualitat concertats, i l'impuls de la generació de la confiança amb els propis clients, usuaris, consumidors i la resta de la societat. Aquest certificat de qualitat també aporta avantatges quant a la pròpia gestió de l'organització com és l'increment de la productivitat, la reducció de costos, la millora de la comunicació interdepartamental, l'estímul per a l'organització en la millora contínua dels processos i el augment de la participació del personal en la manera de realitzar les activitats diàries.

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!