El Port de Tarragona finalitza les obres de millora del paviment dels carrils d’accés de l’Eix Transversal

El Port de Tarragona finalitza les obres de millora del paviment dels carrils d’accés de l’Eix Transversal
20 Set
2022

L’actuació va començar el 30 de maig i finalitza al llarg d’aquesta setmana, on es duen a terme els darrers repasos

Les obres s’han dut a terme per fases per tal que l’entrada i sortida per l’Eix Transversal causés el mínim de molèsties al trànsit de vehicles

La gran quantitat de trànsit pesat i la intensitat del trànsit d’altres vehicles, pel vial principal d’entrada i sortida de mercaderia en camió, van fer necessària la intervenció

Es tracta d’una obra que s’ha executat essencialment com estava previst amb un pressupost 141.313,88 €, iva exclòs

Aquesta setmana finalitza la intervenció de millora del paviment de l’Eix Transversal. Una obra que va començar el 30 de maig de 2022, amb un pressupost de 141.313,88 € (IVA exclòs), i que s’ha executat, tal com estava previst, en catorze setmanes.

Durant aquests darrers dies l’equip encarregat de la millora està duent a terme els darrers repassos.

Atesa la importància del trànsit diari que passa a través de les casetes de control d’accés, l’equip d’Infraestructures del Port, va decidir executar l’obra per fases.

L’Eix transversal consta de vuit carrils d’entrada i sortida (un dels carrils ja va ser d’una prova pilot de paviment fa uns en mesos). Cada fase ha incidit en un sol carril; per tant, la millora d’aquest accés ha permès que funcioni amb normalitat generant el mínim de molèsties.

Cada fase ha tingut una durada de dues setmanes per carril, d’aquí que el període total d’execució hagin estat les catorze setmanes esmentades anteriorment. Els treballs han consistit en la demolició del paviment existent, l'excavació necessària, refí i compactació del llast artificial ZA32 existent, compactada al 100% del Proctor modificat i l'estès d'una capa de formigó HF-4,5 de 35 cm de gruix convenientment curada i amb els talls de dilatació i tractament de la junta amb una cadència aproximada de 5 per 5 metres.

Les dades acumulades d’entrades i sortides al Port de Tarragona fins al 19 de setembre de 2022, registren un total de 2.307.807 moviments de vehicles, dels quals 1.376.714 han estat moviments d’entrada i sortida per l’Eix Transversal, el gairebé 60% total, fet que evita que el trànsit pesat passi per l’interior urbà.

Justificació de la intervenció

És important recordar que la gran quantitat de trànsit pesat i la intensitat del trànsit d’altres vehicles, pel vial principal d’entrada i sortida de mercaderia en camió, l’Eix Transversal, van fer necessària la intervenció.

El Port Tarragona és una infraestructura logística clau amb una alta capacitat i ocupació que genera una gran quantitat de trànsit pesat i, per tant, els requisits sobre el paviment són molt exigents. Des de fa un temps el manteniment dels espais portuaris han estat un dels objectius de millora del port i es treballa per augmentar la durabilitat dels paviments que formen part de tot el recinte portuari. El paviment de formigó que es troba ubicat entre les casetes de la duana de l’Eix Transversal, kilòmetre zero de l’A-27, presentava inicis de fatiga i el Port ha volgut actualitzar i millorar l’espai més important per on entra i surt tot el trànsit pesat

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors