Port Tarragona engega la cinquena edició de PortAutors/es, la mostra artística musical que cerca talents al territori

Port Tarragona engega la cinquena edició de PortAutors/es, la mostra artística musical que cerca talents al territori
05 Jul
2022

El període d’inscripció estarà obert fins al pròxim 3 d’octubre mitjançant l’enllaç https://forms.gle/KeBDyXx1VzxvPv886

La mostra artística atorgarà fins a cinc premis diferents

Sis finalistes assistiran a la final del pròxim 26 de novembre al Teatret del Serrallo

El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona, sota la marca cultural de Moll de Costa, torna a posar en marxa una nova edició de l’exitosa mostra artística PortAutors/es que ofereix noves possibilitats als talents musicals del territori. I ho fa obrint el termini des d’aquest dimarts 5 de juliol fins al 3 d’octubre.

Els autors o autores interessades a participar en aquest festival poden adreçar-se per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o poden fer la seva inscripció mitjançant el formulari publicat al web portuari https://tuit.cat/zsxj3 fins al pròxim al pròxim 3 d’octubre de 2022, darrer dia per fer la sol·licitud.

Es tracta d’una mostra musical, sota el hasthag #PortAutorses2022, que es consolida, després de l’èxit de les darreres convocatòries amb una gran participació de públic i una bona qualitat musical dels i les artistes que es presenten. La data establerta per a la gran final és el dissabte 26 de novembre es durà a terme la presentació de les 6 persones finalistes triades pel jurat de professionals de la cultura, col·laboradors i col·laboradores de la mostra.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina oficial del Port de Tarragona a l’enllaç https://tuit.cat/hedTt

Premis

Premi del Jurat: El ‘Premi del Jurat’ decidirà la persona guanyadora i li oferirà l’oportunitat per participar en sis festivals del territori durant l’any 2022: JaVeus, Altacústic, Santa Tecla, Accents, Espai Jove Kesse i PortAutors-es.

Premi del Públic: Els finalistes també optaran al ‘Premi del Públic’ i s’escollirà, mitjançant la votació del públic, de forma telemàtica unes setmanes abans de la mostra entre els finalistes que s’organitza per al pròxim 26 de novembre. El Teatret del Serrallo informarà de les dates en què el públic podrà fer les seves votacions. Aquest premi es donarà a conèixer el mateix dia de la final de PortAutors/es i consistirà a dissenyar material d’enregistrament per a la millora de la producció musical de la persona que resulti guanyadora.

Premi a l’artista local: S’atorgarà a la persona millor classificada entre els/les sis finalistes que sigui de la província de Tarragona. Aquest premi consistirà en la formació en producció musical en un dels espais col·laboradors, Yamaha Music School de Tarragona, un dels patrocinadors de la Mostra PortAutors/es que fidelment es consolida.

• Premi FiM Vila-seca: Una de les darreres incorporacions també ha estat la col·laboració amb la FiM Vila-seca que farà la tria entre un/a dels/les finalistes que participarà en la pròxima edició de la Fira del 2023.

Premi Port Tarragona: El Port Tarragona que gaudeix d’uns indrets desconeguts per la majoria de la població posa a disposició de la mostra alguns dels seus espais per a l’enregistrament d’un videoclip promocional a càrrec de videògrafs professionals.

Territori i talent

L’objectiu principal de PortAutors/es és descobrir el talent del nostre territori i donar a conèixer el seu potencial artístic. La mostra vol donar a conèixer les creacions que es presenten i dotar a les persones participants d’un marc per acollir el seu treball i ajudar a assolir nous públics. D’altra banda, el concurs ofereix al públic noves propostes i l’opció de descobrir nous i noves artistes.

El jurat està format per professionals de les arts escèniques i de la indústria musical. Aquestes persones seleccionaran sis finalistes i quatre reserves del total de mostres rebudes en la fase d’inscripció. D’aquesta manera, el festival musical dona cabuda a aquells i aquelles artistes que volen fer-se un lloc en el món musical i els i les facilita realitzar concerts i formar part en programacions i entorns de caràcter musical arreu del territori.

Portautors/es s'ha consolidat en el panorama musical del territori com una aposta ferma i compromesa amb el nou talent que posa de manifest la necessitat de creació d’espais culturals de descoberta, amb un gran retorn, no només de participació en la convocatòria sinó també de qualitat. Ho demostra que molts dels i les participants, poc després han assolit objectiu de management dins el panorama musical actual. D’ençà de les quatre edicions, s’ha assolit una gran col·laboració que aglutina la família PortAutors/es amb la fidelitat dels patrocinadors de la mostra: Festivals JaVeus, Altacústic, Accents, a les festes de Santa Tecla i l’Espai Jove Kesse, La Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, així com Yamaha Music School i Audiotechnica.

Tota la informació referent a aquesta mostra artística i d’altres activitats organitzades pel Teatret del Serrallo es pot trobar a la web del Port de Tarragona i a les xarxes socials del Teatret, Facebook, Twitter i Instagram @elteatretdelserrallo.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona