Alumnat del col·legi Vedruna-Sagrat Cor visita el Port per conèixer l’activitat portuària en l’economia del territori

Alumnat del col·legi Vedruna-Sagrat Cor visita el Port per conèixer l’activitat portuària en l’economia del territori
22 Abr
2022

Són alumnes de 2n de BAT de l’especialitat d’Economia que han pogut conèixer les xifres econòmiques i les línies estratègiques del Port

Responsables del Port els han explicat el funcionament del Port Tarragona des de la perspectiva de l’operativa portuària i del domini públic així com de l’economia i les finances i els recursos humans.

La visita ha començat amb un recorregut per mar amb la Golondrina per conèixer de primera mà els molls de Port Tarragona

Avui divendres 16 alumnes de 2on de Batxillerat de l’especialitat d’Economia, del col·legi Vedruna-Sagrat Cor de Tarragona, han visitat les instal·lacions del Port Tarragona.

La trobada ha tingut com a objectiu donar a conèixer la influència de l’activitat portuària en l’economia del territori.

La visita ha començat amb un passeig amb la Golondrina, l’embarcació que fa un recorregut per les aigües del Port, des d’on els alumnes han conegut l’interior del Port, les infraestructures més importants, els molls i empreses que conformen la comunitat portuària de l’organisme tarragoní, així com tot el passeig del barri mariner del Serrallo.

Núria Obiols, directora d’Operacions Portuàries, Josep Lluís Díez, director de Domini Públic i Manuel Manrubia, director de Finances i Marta García cap d’unitat d'administració i finances del Port han volgut explicar-los-hi les principals xifres econòmiques, el funcionament i la rellevància del Port com a motor econòmic del territori.

Per altra banda, responsables de Recursos Humans del Port i, organitzadors d’aquesta trobada, han assenyalat quins procediments i requisits es necessiten per accedir als programes de pràctiques professionals que el Port té en actiu, així com els processos de selecció que es realitzen per captar nous professionals per a l’organització.

 L'alumnat ha mostrat un gran interès per les explicacions i per l’entorn del Port. Les preguntes, suggeriments, dubtes i comentaris han permès completar la informació sobre el Port i satisfer la curiositat del joves estudiants.

Ajudant per a un aprenentatge pràctic

El Port de Tarragona treballa per establir convenis per a la formació pràctica en centres de treball amb l’alumnat de diversos instituts de Formació Professional de la ciutat de Tarragona, per tal de dotar-los de competències que aporten una pràctica en una empresa d’acord amb el que especifica el contingut curricular del Cicle Formatiu.

Els centres amb els quals el Port també col·labora són IES Vidal i Barraquer, IES Compte de Rius, , IES Joan XXIII, entre d’altres.

L’organisme tarragoní defensa el fet que les institucions públiques han d’incloure dins la seva responsabilitat social corporativa projectes compartits que contribueixen a la formació de la gent jove i a crear oportunitats de realització personal.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona