El Teatret del Serrallo, escenari indiscutible del Ja Veus 2022

El Teatret del Serrallo, escenari indiscutible del Ja Veus 2022
04 Abr
2022

Aquest cap de setmana l’emblemàtic escenari serrallenc acull l’edició de Primavera del Festival Ja Veus

Cicle de concerts en format acústic on actuaran tres artistes rellevants: Ferran Palau, Lali BeGood i Espaldamaceta

El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona és l’indret, com en altres edicions, de les tres actuacions de l’edició del Primavera del festival Ja Veus 2022. Des de l’àmbit de Port-ciutat, el Port de Tarragona col·labora i dona suport al Festival Ja Veus 2022 perquè reprengui la seva activitat. Un Festival que dona veu a diferents propostes artístiques en un esforç d’ampliar el ventall de proposta musical de la ciutat i entorn, a partir d’un format de concerts únics per la seva filosofia i ubicació.

Ja Veus és un referent en la programació de música emergent en espais emblemàtics de la ciutat de Tarragona i d'activitats divulgatives i familiars al voltant de la veu com a eina de transmissió d'idees i d'emocions. Amb aquest nou cicle "Primavera" vol ampliar del seu abast, amb dues programacions, aquesta que ara es presenta a l’abril i la que tindrà lloc la tardor d’enguany.

Aquesta edició tarragonina té el suport de la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona y Repsol.

L’edició de Ja Veus Primavera manté els eixos de programació característics de Ja Veus, una combinació de la delicadesa de la cançó d'autor, altres músiques singulars i la contemporaneïtat, incorporant artistes nacionals referents del gènere i donant i espai als nous valors del país. Tant els espais com els artistes són triats amb cura, tenint en compte les sonoritats, els formats i mantenint sempre les garanties sanitàries per tal de poder oferir al públic unes activitats culturals segures, i complint tots els protocols covid establerts.

Ferran Palau, dissabte 9 d’abril, a les 20.00 hores

Ferran Palau presenta dissabte vinent, a les 20 hores, els seus darrers dos discos: Parc i Joia (2021). Palau escriu i descriu la seva història com un paisatge que gira a ritme tranquil, assossegat, però implacable, com la seva música. El febrer de l’any passat Ferran Palau va presentar Parc, on ens parla de nou de l'amor, però aquest cop d’un amor que fa una mica més mal. Un amor seduït pel minimalisme i els sintetitzadors que ens guien, a pas lent, a través de l'imaginari.

I a la fi d'aquest mateix any arriba Joia, un disc nascut sota la influència i l'admiració cap a totes les dones que habiten en el segell Hidden Track Records. Un disc en el qual Palau torna a la intimitat de la veu i la guitarra, que continua la saga després de Kevin (2019), Blanc, (2018), Santa Ferida (2015) i L’Aigua del Rierol (2012), sense oblidar-nos de Cel Clar, el doble senzill que va llançar en 2020.Ferran Palau es troba immers en la gira de presentació de tots dos discos, que li està portant a tocar en un gran nombre d'escenaris i sales, així com a grans festivals com el Guitar BCN, Primavera Sound o el Vida Festival.

Per accedir a la venda anticipada, cal clicar a: https://entradium.com/es/events/ja-veus-ferran-palau-tarragona

Lali BeGood, diumenge 10 d’abril a les 12.00 hores

Lali BeGood (abans coneguda com Lali Rondalla) és una cantautora barcelonina que fa kindie music per al nen que portes de la mà i el que portes dins. Lletres intel·ligents i històries quotidianes plenes de ritme, humor i valors educatius. La seva manera d’entendre la música familiar es va plasmar per primera vegada en el disc En un planeta blau / En un planeta azul (Discmedi/Warner, 2013) on va donar forma al que ella anomena Love’n’roll; una proposta fresca i personal en la manera de crear música i escriure sobre temàtiques que toquen a petits i grans.

El darrer LP El Jardí Secret (U98music, 2021), gestat en plena pandèmia, és un viatge emocional amb un peu a la pista de ball. Un disc multiestil i optimista on la cantautora parla de les coses que ens passen per dins en un exercici d’ecologia emocional. Lletres divertides i sinceres sobre la validació de totes les emocions, l’aquí i l’ara, l’amor pels animals, la grandesa d’equivocar-se, l’excés de materialisme, etc. El jardí secret és, de fet, l’interior d’una mateixa. Aquella part que és només de cadascú i que cal guardar com un tresor i cultivar com un jardí.

Per accedir a les invitacions, cal clicar a: https://entradium.com/es/events/ja-veus-lali-begood

Espaldamaceta, diumenge 10 d’abril a les 18.30 hores

Amb la presentació del seu nou disc Yo y Espaldamaceta, l’artista reprèn el seu format en solitari i porta a l'extrem el concepte de cruesa, despullant-se en cada cançó i desprenent-se de totes les emocions viscudes en els últims anys.

L'aventura d’Espaldamaceta va començar en 2006 amb José Juan González cantant en directe amb l'únic acompanyament d'una guitarra. Després d'editar Madera y poca luz (Bankrobber, 2008), disc que inclou la seva reconeguda cançó Ahora que la mierda ya me llega hasta los ojos que l'any 2014 Paco León va incloure en l'escena final de la pel·lícula “Carmina y Amén” estrenada el 29 d'abril i nominada als premis Goya (va guanyar també dos premis en el festival de Màlaga aquest mateix any), l'artista va seguir sense donar treva amb àlbums com Cae algo al suelo (Bankrobber, 2009), Miedo al silencio (Bankrobber, 2010), Miedo al silencio segunda parte” (Bankrobber, 2011), Baile Masái (Gandula, 2013), Els pares són públic d’un gran espectacle (autoeditat, 2017) i Millor que Mai (Hidden Track Rècords, 2019), on Espaldamaceta va explorar noves textures i instruments en format trio.

La venda anticipada es pot fer a l’enllaç: https://entradium.com/es/events/ja-veus-espaldamaceta-tarragona

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

L’objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les diferents operatives portuàries.

 

PROGRAMA I FORMULARIS