Transprime i Port Tarragona coorganitzen una jornada tècnica sobre digitalització i innovació al sector logístic

Transprime i Port Tarragona coorganitzen una jornada tècnica sobre digitalització i innovació al sector logístic
01 Abr
2022

Una jornada organitzada en el marc de l’assemblea general de Transprime, associació d’empreses amb transport privat de mercaderies i grans usuaris del servei públic

La seu de l’APT ha acollit l’assemblea general anual de l’associació i una jornada sobre comunicació i robòtica en temps real

El Cap de l’Àrea de Serveis a la Comunitat Portuària de Ports de l’Estat, Jaime Luezas, ha estat el convidat principal de la jornada

Aquest divendres, 1 d’abril, la sala d’actes de la seu administrativa del Port de Tarragona ha reunit a les empreses associades a Transprime, associació espanyola d’empreses amb transport privat de mercaderies i grans usuaris del servei públic. La jornada tècnica sobre la digitalització i la innovació al sector logístic s’ha celebrat en el marc de l'assemblea general anual de Transprime.

La jornada s’ha obert amb unes paraules de benvinguda del president del Port, Josep Maria Cruset, qui ha valorat el servei i l’activitat que duu a terme l’associació. Transprime té com a finalitat donar servei a les empreses associades, defensar els seus interessos en l’àmbit de les activitats logístiques, organitzar trobades d’intercanvi de coneixements i d’opinions i subministrar informació sobre el marc legal d’aplicació en el sector de la logística, nexe en comú de tots els representants de les empreses que hi assisteixen.

La trobada ‘Digitalització i innovació al transport: comunicació i robòtica en temps present’ ha posat de manifest les oportunitats per a minimitzar costos, la millora de l'eficiència dels processos i de comunicació i la consolidació i ampliació del negoci que representa la transformació digital. El convidat principal i conferenciant de la jornada ha estat el Cap d’Àrea de Serveis a la Comunitat Portuària de Puertos del Estado, Jaime Luezas, que ha presentat el ‘Projecte SIMPLE’. Es tracta de la gran plataforma tecnològica per al sector logístic impulsada per l’administració: Una iniciativa puntera en digitalització, traçabilitat, simplificació i col·laboració entre tots els actors de la cadena logística. ‘Els ports són claus en la cadena de subministrament i SIMPLE suposa la digitalització de tots els modus de transport, per millorar els fluxos logístics de la cadena’, ha explicat Luezas. Per altra banda, també ha deixat constància que es tracta d’una aplicació que va néixer el 2020 i que pretén estar implementada durant l’any 2023 i pretén ser una peça clau per incrementar la competitivitat i eficàcia del transport multimodal i la logística. Per finalitzar la seva intervenció Luezas ha dit ‘Les dades estan per ser compartides en interfases i en sistemes col·laboratius en el temps més real possible’.

Una visió empresarial

Després de conèixer el projecte impulsat des de l’administració, ha estat el torn de la visió empresarial de la transformació digital de la mà de Pere Padrós, representant d’Innovation Manager de Kivnon, empresa internacional dedicada a la robòtica mòbil. Padrós ha fet una explicació sobre el paper de la robòtica i la intralogística en el temps que vivim. La seva internenció ha versat sobre la informació electrònica relativa al transport de mercaderies, així com les darreres iniciatives empresarials en aquest camp. Padrós ha traslladat la seva aposta per la innovació tecnològica i la millora continua dels productes per donar resposta a les necessitats actuals i de futur. La robòtica mòbil i l’automatització de diferents aplicacions a la indústria formen part vital del projecte que ha presentat.

Transprime, associació del sector logístic

Es programa d’actes de l’assemblea general de Transpirem han finalitzat amb una visita marítima al Port Tarragona. Les empreses associades han pogut fer un recorregut, per les instal·lacions portuàries des del mar. Els associats s’han mostrat molt interessats a conèixer les inversions i els projectes estratègics que impulsaran el Port en els propers anys, entre ells, la PortTarragona Terminal – La Boella i la Zona d’Activitats Logístiques de Vila-seca.

Transprime, és una associació professional, fundada el 1978. Està formada per grans empreses carregadores amb un punt de connexió comú; el debat vers la logística i la cadena de subministrament. És una associació que representa als carregadors a escala local, nacional i internacional.

Transprime organitza una assemblea anual i celebra, regularment, reunions, seminaris, ponències I activitats relacionades amb bel sector logístic per tal d’aconseguir una millora continua, adaptar-se als nous reptes i millorar la competitivitat de les empreses.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors