Transprime i Port Tarragona coorganitzen una jornada tècnica sobre digitalització i innovació al sector logístic

Transprime i Port Tarragona coorganitzen una jornada tècnica sobre digitalització i innovació al sector logístic
01 Abr
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Una jornada organitzada en el marc de l’assemblea general de Transprime, associació d’empreses amb transport privat de mercaderies i grans usuaris del servei públic

La seu de l’APT ha acollit l’assemblea general anual de l’associació i una jornada sobre comunicació i robòtica en temps real

El Cap de l’Àrea de Serveis a la Comunitat Portuària de Ports de l’Estat, Jaime Luezas, ha estat el convidat principal de la jornada

Aquest divendres, 1 d’abril, la sala d’actes de la seu administrativa del Port de Tarragona ha reunit a les empreses associades a Transprime, associació espanyola d’empreses amb transport privat de mercaderies i grans usuaris del servei públic. La jornada tècnica sobre la digitalització i la innovació al sector logístic s’ha celebrat en el marc de l'assemblea general anual de Transprime.

La jornada s’ha obert amb unes paraules de benvinguda del president del Port, Josep Maria Cruset, qui ha valorat el servei i l’activitat que duu a terme l’associació. Transprime té com a finalitat donar servei a les empreses associades, defensar els seus interessos en l’àmbit de les activitats logístiques, organitzar trobades d’intercanvi de coneixements i d’opinions i subministrar informació sobre el marc legal d’aplicació en el sector de la logística, nexe en comú de tots els representants de les empreses que hi assisteixen.

La trobada ‘Digitalització i innovació al transport: comunicació i robòtica en temps present’ ha posat de manifest les oportunitats per a minimitzar costos, la millora de l'eficiència dels processos i de comunicació i la consolidació i ampliació del negoci que representa la transformació digital. El convidat principal i conferenciant de la jornada ha estat el Cap d’Àrea de Serveis a la Comunitat Portuària de Puertos del Estado, Jaime Luezas, que ha presentat el ‘Projecte SIMPLE’. Es tracta de la gran plataforma tecnològica per al sector logístic impulsada per l’administració: Una iniciativa puntera en digitalització, traçabilitat, simplificació i col·laboració entre tots els actors de la cadena logística. ‘Els ports són claus en la cadena de subministrament i SIMPLE suposa la digitalització de tots els modus de transport, per millorar els fluxos logístics de la cadena’, ha explicat Luezas. Per altra banda, també ha deixat constància que es tracta d’una aplicació que va néixer el 2020 i que pretén estar implementada durant l’any 2023 i pretén ser una peça clau per incrementar la competitivitat i eficàcia del transport multimodal i la logística. Per finalitzar la seva intervenció Luezas ha dit ‘Les dades estan per ser compartides en interfases i en sistemes col·laboratius en el temps més real possible’.

Una visió empresarial

Després de conèixer el projecte impulsat des de l’administració, ha estat el torn de la visió empresarial de la transformació digital de la mà de Pere Padrós, representant d’Innovation Manager de Kivnon, empresa internacional dedicada a la robòtica mòbil. Padrós ha fet una explicació sobre el paper de la robòtica i la intralogística en el temps que vivim. La seva internenció ha versat sobre la informació electrònica relativa al transport de mercaderies, així com les darreres iniciatives empresarials en aquest camp. Padrós ha traslladat la seva aposta per la innovació tecnològica i la millora continua dels productes per donar resposta a les necessitats actuals i de futur. La robòtica mòbil i l’automatització de diferents aplicacions a la indústria formen part vital del projecte que ha presentat.

Transprime, associació del sector logístic

Es programa d’actes de l’assemblea general de Transpirem han finalitzat amb una visita marítima al Port Tarragona. Les empreses associades han pogut fer un recorregut, per les instal·lacions portuàries des del mar. Els associats s’han mostrat molt interessats a conèixer les inversions i els projectes estratègics que impulsaran el Port en els propers anys, entre ells, la PortTarragona Terminal – La Boella i la Zona d’Activitats Logístiques de Vila-seca.

Transprime, és una associació professional, fundada el 1978. Està formada per grans empreses carregadores amb un punt de connexió comú; el debat vers la logística i la cadena de subministrament. És una associació que representa als carregadors a escala local, nacional i internacional.

Transprime organitza una assemblea anual i celebra, regularment, reunions, seminaris, ponències I activitats relacionades amb bel sector logístic per tal d’aconseguir una millora continua, adaptar-se als nous reptes i millorar la competitivitat de les empreses.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de Vaixells

Situación de Vaixells

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!