PortSolidari convida a Juan Carlos Unzué per parlar d’‘Aprenentatges de Vida’ al Port de Tarragona

PortSolidari convida a Juan Carlos Unzué per parlar d’‘Aprenentatges de Vida’ al Port de Tarragona
23 Nov
2021

L’ex-futbolista ha explicat les lliçons de vida de la seva etapa esportiva i de l’etapa encetada des del dia del diagnòstic d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

PortSolidari organitza anualment trobades amb persones perquè expliquin les seves experiències per apropar els assistents a diferents causes solidàries

Gairebé vuitanta persones han escoltat un relat carregat de bon humor i optimisme a la sala d’actes de la seu administrativa del Port

Aquest dimarts, 23 de novembre a les 12:00 h, la sala d’actes de la seu administrativa del Port de Tarragona ha estat testimoni de les lliçons de vida de l’exfutbolista i entrenador, Juan Carlos Unzué. Una xerrada sota el títol ‘Aprenentatges de vida’, escrit en col·laboració amb amics i periodistes, un testimoni ple de memòries i vivències, escrites arran del diagnòstic d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) l’any 2019.

La trobada va ser organitzada per PortSolidari, un grup de treballadors/es del Port amb l’objectiu de canalitzar iniciatives solidàries. Gairebé vuitanta treballadors i treballadores del Port de Tarragona han escoltat atentament un relat de vida dur i alhora carregat de sentit d’humor i optimisme. Unzué ha explicat que el 80% de la inversió en investigació de l’ELA prové d’inversió privada, i només un 20% correspon a una inversió de caràcter públic, la qual cosa ha definit com un gran problema. Ha emfatitzat en la necessitat de trobar solucions i alternatives que obrin un camí esperançador tant en l’ELA com en altres malalties força desconegudes, avui dia, i això només es pot aconseguir en el terreny de la ciència i la investigació.

Un Unzué carregat d’energia ha fet un relat sobre la seva experiència  personal i com ha hagut d’adaptar-se als grans, ràpids i constants canvis. S’ha de ser valent i atrevit i dibuixar nous projectes i idees per tenir una vida plena tot i la malaltia. ‘Hi ha un paraula clau en tot això i és l’acceptació’. I ha afegit que ha aconseguit “acceptar l’ELA com una part més de la vida, igual que ho són els èxits esportius” per concloure dient que cal “acceptar el que no podem controlar”, i que “manejar la situació el millor possible, també ajuda a la teva família i entorn.”

Des que Unzué va ser diagnosticat el 2019, l’ex-futbolista ha fet gal·la del fort compromís que exerceix participant en multitud d’actes amb l’objectiu de donar visibilitat a una malaltia de la qual cada any es diagnostiquen fins a 900 nous casos. Perquè com ha afegit l’exblaugrana: “Quan dones, reps. I quan reps, havent donat, la satisfacció és més gran”.

“Sigueu valents i atrevits”

La xerrada de Juan Carlos Unzué ha estat tota una lliçó de vida, plena de consells extrets dels seus èxits professionals i també dels moments difícils viscuts. “Hem de saber expressar el que ens passa. No hem de callar.”, ha explicat, “perquè -segueix- sempre hi ha algú a la família i entre els amics que estarà allà per ajudar, per fer-te costat”. Un consell que il·lustra amb una vivència personal quan una trucada a la seva dona, en un moment dolent quan entrenava el Numància (Sòria), li va servir per sortir del pou i encarar la feina d’una altra manera.

La conversa posterior amb del ex jugador de futbol ha transformat la sala d’actes. Les preguntes dels assistents encara han refermat més la imatge d’una persona amb les idees clares, valenta i generosa. “Sigueu valents i atrevits”, i així no us retraureu res quan mireu enrere, perquè “si surt bé, gaudirem, i si surt malament, n’aprendrem”, sentencia tot recordant el consell que va donar fa unes setmanes a la plantilla de l’Osasuna.

Fundació Miquel Valls

La xerrada de Joan Carlos Unzué ha servit perquè els treballadors i treballadores de l'APT coneguin millor l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) tant de la mà de l’exfutbolista com de representants de la Fundació Miquel Valls.

El grup de Treballadors de PortSolidari també farà entrega d’un ajut de 2.500 euros per part del Port de Tarragona a l’esmentada fundació  que es dedica a la promoció de tota mena d’accions destinades a millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA i altres malalties de motoneurona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors