PortSolidari convida a Juan Carlos Unzué per parlar d’‘Aprenentatges de Vida’ al Port de Tarragona

PortSolidari convida a Juan Carlos Unzué per parlar d’‘Aprenentatges de Vida’ al Port de Tarragona
23 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’ex-futbolista ha explicat les lliçons de vida de la seva etapa esportiva i de l’etapa encetada des del dia del diagnòstic d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

PortSolidari organitza anualment trobades amb persones perquè expliquin les seves experiències per apropar els assistents a diferents causes solidàries

Gairebé vuitanta persones han escoltat un relat carregat de bon humor i optimisme a la sala d’actes de la seu administrativa del Port

Aquest dimarts, 23 de novembre a les 12:00 h, la sala d’actes de la seu administrativa del Port de Tarragona ha estat testimoni de les lliçons de vida de l’exfutbolista i entrenador, Juan Carlos Unzué. Una xerrada sota el títol ‘Aprenentatges de vida’, escrit en col·laboració amb amics i periodistes, un testimoni ple de memòries i vivències, escrites arran del diagnòstic d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) l’any 2019.

La trobada va ser organitzada per PortSolidari, un grup de treballadors/es del Port amb l’objectiu de canalitzar iniciatives solidàries. Gairebé vuitanta treballadors i treballadores del Port de Tarragona han escoltat atentament un relat de vida dur i alhora carregat de sentit d’humor i optimisme. Unzué ha explicat que el 80% de la inversió en investigació de l’ELA prové d’inversió privada, i només un 20% correspon a una inversió de caràcter públic, la qual cosa ha definit com un gran problema. Ha emfatitzat en la necessitat de trobar solucions i alternatives que obrin un camí esperançador tant en l’ELA com en altres malalties força desconegudes, avui dia, i això només es pot aconseguir en el terreny de la ciència i la investigació.

Un Unzué carregat d’energia ha fet un relat sobre la seva experiència  personal i com ha hagut d’adaptar-se als grans, ràpids i constants canvis. S’ha de ser valent i atrevit i dibuixar nous projectes i idees per tenir una vida plena tot i la malaltia. ‘Hi ha un paraula clau en tot això i és l’acceptació’. I ha afegit que ha aconseguit “acceptar l’ELA com una part més de la vida, igual que ho són els èxits esportius” per concloure dient que cal “acceptar el que no podem controlar”, i que “manejar la situació el millor possible, també ajuda a la teva família i entorn.”

Des que Unzué va ser diagnosticat el 2019, l’ex-futbolista ha fet gal·la del fort compromís que exerceix participant en multitud d’actes amb l’objectiu de donar visibilitat a una malaltia de la qual cada any es diagnostiquen fins a 900 nous casos. Perquè com ha afegit l’exblaugrana: “Quan dones, reps. I quan reps, havent donat, la satisfacció és més gran”.

“Sigueu valents i atrevits”

La xerrada de Juan Carlos Unzué ha estat tota una lliçó de vida, plena de consells extrets dels seus èxits professionals i també dels moments difícils viscuts. “Hem de saber expressar el que ens passa. No hem de callar.”, ha explicat, “perquè -segueix- sempre hi ha algú a la família i entre els amics que estarà allà per ajudar, per fer-te costat”. Un consell que il·lustra amb una vivència personal quan una trucada a la seva dona, en un moment dolent quan entrenava el Numància (Sòria), li va servir per sortir del pou i encarar la feina d’una altra manera.

La conversa posterior amb del ex jugador de futbol ha transformat la sala d’actes. Les preguntes dels assistents encara han refermat més la imatge d’una persona amb les idees clares, valenta i generosa. “Sigueu valents i atrevits”, i així no us retraureu res quan mireu enrere, perquè “si surt bé, gaudirem, i si surt malament, n’aprendrem”, sentencia tot recordant el consell que va donar fa unes setmanes a la plantilla de l’Osasuna.

Fundació Miquel Valls

La xerrada de Joan Carlos Unzué ha servit perquè els treballadors i treballadores de l'APT coneguin millor l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) tant de la mà de l’exfutbolista com de representants de la Fundació Miquel Valls.

El grup de Treballadors de PortSolidari també farà entrega d’un ajut de 2.500 euros per part del Port de Tarragona a l’esmentada fundació  que es dedica a la promoció de tota mena d’accions destinades a millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA i altres malalties de motoneurona.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona