L’Arxiu del Port presenta el llibre guanyador del VIII Premi d’Investigació Port Tarragona

L’Arxiu del Port presenta el llibre guanyador del VIII Premi d’Investigació Port Tarragona
02 Nov
2021

El dimecres 10 de novembre a les 18.30h al Teatret del Serrallo es presentarà ‘Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s.XVII-XIX) de Patrícia Terrado

Es tracta del darrer treball guanyador del reconegut premi d’investigació que convoca Port Tarragona

Actualment està en marxa la resolució del IX Premi d’Investigació Port Tarragona 2021 i es té previst fallar el treball guanyador durant el mes de desembre

El pròxim dimecres, 10 de novembre a les 18:30 hores, el Teatret del Serrallo serà testimoni de la presentació del llibre ‘Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s.XVII-XIX) de Patrícia Terrado Ortuño, guanyadora de la darrera edició del premi resolta l’any 2019.

El treball guanyador és un compendi de la cartografia sobre la ciutat de Tarragona extreta de diversos arxius d’arreu, presentada en un format molt visual, alhora que acompanyada de les dades tècniques i la informació necessària per a interpretar-la. Tarragona, com a indret estratègic important, ha estat dibuixada al llarg dels temps, fet que permet seguir la seva evolució històrica i els successos transcendents que hi han ocorregut.

Patricia Terrado, doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili, va ser la guanyadora del VIII Premi d’Investigació Port Tarragona que es va fallar el febrer de 2018. Formaren part del jurat d’aquesta vuitena edició del certamen: Montse Adán Domènech, directora de Port-Ciutat i SAC del Port de Tarragona, Coia Escoda Múrria, cap de l’Arxiu del Port de Tarragona, Ramon Aloguín Pallach, arquitecte, Elena Virgili Bertran, directora de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona i Quim Vendrell Moreno, coordinador de Publicacions del Port de Tarragona.

Sens dubte, l’obra de Terrado, número 12 de la col·lecció Saturnino Bellido de les publicacions del Port Tarragona, esdevindrà una eina molt potent per a totes aquelles persones que es dediquen a la investigació en el nostre territori. Cal recordar que la col·lecció Saturnino Bellido és la nau insígnia de totes les publicacions del Port Tarragona, on es poden trobar totes les obres guanyadores del premi així com monogràfics sobre el Port, el món marítim i la ciutat.

El Port de Tarragona té publicat el catàleg a l’espai oficial https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions així com les bases i informació sobre el consolidat i reconegut Premi d’Investigació Port Tarragona seguint l’enllaç https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/arxiu-port/premi-investigacio. El darrer mes d’octubre es va tancar el termini de presentació dels treballs al IX Premi d’Investigació Port Tarragona i, actualment està en marxa la resolució que té prevista fallar el treball guanyador durant el mes de desembre

Recorregut del Premi d’Investigació Port Tarragona

Aquest premi es convocà per primer cop l’any 2004 amb l’objectiu de fomentar la investigació i els estudis sobre el Port de Tarragona i el seu entorn més immediat. El premi es convoca cada dos anys i està dotat amb 6.000 euros. En format projecte de recerca, hi poden optar totes aquelles propostes del camp de les ciències humanes, prioritàriament en l’àmbit de la història, referides al Port de Tarragona o a la seva àrea d’influència.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona