Atrás

El Port de Tarragona adjudica un nou servei de suport a la gestió d’emergències i crisi

El Port de Tarragona adjudica un nou servei de suport a la gestió d’emergències i crisi
14 Set
2021

El projecte s’ha adjudicat a VOID SISTEMAS, SL i compta amb un pressupost de 131.300 € (IVA inclòs)

El període de prestació del servei serà de 4 anys i permetrà disposar d’una eina que millorarà la coordinació de les actuacions i la presa de decisions relacionades amb emergències

Facilitarà les comunicacions massives derivades d’incidents entre la comunitat portuària, les administracions públiques implicades i el Port Tarragona.

El Port de Tarragona ha adjudicat un nou servei sota el títol ‘Instal·lació, integració i prestació de servei de gestió d’alarmes, comunicació massiva i plataforma de suport per la gestió d’emergències i crisi’. El contracte ha estat adjudicat a l’empresa VOID SISTEMAS, SL per un import de 131.300 € (IVA inclòs) amb un període de prestació de servei de quatre anys.

Es tracta d’una eina que facilitarà les comunicacions derivades dels incidents o situacions d’emergència que puguin esdevenir en l'espai portuari. L’objectiu principal d’aquest projecte és, per una banda la integració d’una plataforma de gestió que permeti, a tots els actors implicats, millorar la coordinació de les actuacions i facilitar la pressa de decisions.

Per altra banda, l’eina permetrà incorporar i compartir en un mateix sistema, tota la informació relacionada amb les actuacions tàctiques, operatives i directives de forma segura i eficient. A més, aquesta implantació permetrà tenir una millor traçabilitat i facilitat d’accés a tota la informació que es genera en una situació d’emergència que, atès que es tracta de situacions d’una elevada complexitat, necessiten d’una millora contínua en base a l’experiència adquirida.

Aquest nou sistema permetrà al Port de Tarragona, a les empreses de la comunitat portuària i a les administracions públiques implicades en els incidents i emergències, disposar d’unes eines de darrera generació per assolir una gestió de crisi amb connexions de línies directes d’informació, en temps real, i documentar la gestió associada a qualsevol incident.

L’empresa a qui ha estat adjudicat el projecte, VOID SISTEMAS, SL, és una empresa de tecnologia amb una reconeguda trajectòria de més de vint anys en entorns de comunicacions crítiques. L’empresa té presència en més de vint mercats d’Europa i Orient Mitjà, on disposen d’una àmplia base instal·lada de sistemes.

Característiques del sistema

La seguretat integral a les instal·lacions del Port de Tarragona és un compromís intrínsec al desenvolupament de l’activitat portuària. Aquesta implantació és un pas més de l'organització per comptar amb els mitjans necessaris, per fer front als esdeveniments que puguin suposar una situació de risc sobre la vida, el medi ambient i/o la propietat.

El sistema serà capaç d’alertar fins a 1.000 persones de forma simultània i en paral·lel, distribuirà missatges personalitzats a diferents destinataris utilitzant diversos dispositius per persona. El perfil dels missatges que generarà el sistema podran ser transmesos en forma de locucions de veu, SMS, text, etc. L’eina proporciona, en tot moment la traçabilitat de qualsevol missatge amb tots els paràmetres que el defineixen (duració, connexió, resposta, errades, etc.).

L’eina, disposa d’un procediment de multiconferències que permet la connexió simultània de fins a seixanta participants, sempre amb els protocols de seguretat exigibles.

Per altra banda, el sistema facilitarà la gestió de les situacions de crisi enviant missatges d’activació de l’alerta i generant informes periòdics sobre l’estat de les alertes i sobre la confirmació i recepció.

L’ús de l’aplicatiu, per part de la persona usuària final, serà senzill i intuïtiu. L’eina no requereix la instal·lació de cap component de hardware o software. L’app disposa d’un entorn comprensible, dissenyat en diferents idiomes, amb la possibilitat d’habilitar una línia d’atenció telefònica per a casos en què es preveu una alta demanda d’informació procedent de persones de dins o fora de l’organització. Ofereix la creació d’entorns col·laboratius en el moment de l’activació de l’alarma i la creació d’un mòdul que inclogui un escriptori de gestió de crisi que permetrà comptar amb tota la informació en un espai únic.

A més, el sistema disposa dels mitjans tècnics necessaris per poder integrar-se amb sistemes de tercers per tal d’obtenir dades a partir de bases de dades externes.

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimecres 27 Octubre 2021
Dijous 28 Octubre 2021
00:00 - 00:00
European Bulk Liquid Storage

Divendres 29 Octubre 2021
Divendres 29 Octubre 2021
12:00 - 13:30
Inauguració Moll Balears
Moll Balears

Dimecres 3 Novembre 2021

16:00 -
Presentació llibre: Transport multimodal i autopista ferroviària. La nova era de la logística terrestre
Seu administrativa - Sala d'actes de l'Autoritat Portuària de Tarragona

Avís de circulació

29 Octubre 2021
29 Octubre 2021
Arribada creuer
Km. 0
4 Novembre 2021
4 Novembre 2021
Arribada creuer
Km. 0

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos