El Port de Tarragona adjudica un nou servei de suport a la gestió d’emergències i crisi

El Port de Tarragona adjudica un nou servei de suport a la gestió d’emergències i crisi
14 Sep
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El projecte s’ha adjudicat a VOID SISTEMAS, SL i compta amb un pressupost de 131.300 € (IVA inclòs)

El període de prestació del servei serà de 4 anys i permetrà disposar d’una eina que millorarà la coordinació de les actuacions i la presa de decisions relacionades amb emergències

Facilitarà les comunicacions massives derivades d’incidents entre la comunitat portuària, les administracions públiques implicades i el Port Tarragona.

El Port de Tarragona ha adjudicat un nou servei sota el títol ‘Instal·lació, integració i prestació de servei de gestió d’alarmes, comunicació massiva i plataforma de suport per la gestió d’emergències i crisi’. El contracte ha estat adjudicat a l’empresa VOID SISTEMAS, SL per un import de 131.300 € (IVA inclòs) amb un període de prestació de servei de quatre anys.

Es tracta d’una eina que facilitarà les comunicacions derivades dels incidents o situacions d’emergència que puguin esdevenir en l'espai portuari. L’objectiu principal d’aquest projecte és, per una banda la integració d’una plataforma de gestió que permeti, a tots els actors implicats, millorar la coordinació de les actuacions i facilitar la pressa de decisions.

Per altra banda, l’eina permetrà incorporar i compartir en un mateix sistema, tota la informació relacionada amb les actuacions tàctiques, operatives i directives de forma segura i eficient. A més, aquesta implantació permetrà tenir una millor traçabilitat i facilitat d’accés a tota la informació que es genera en una situació d’emergència que, atès que es tracta de situacions d’una elevada complexitat, necessiten d’una millora contínua en base a l’experiència adquirida.

Aquest nou sistema permetrà al Port de Tarragona, a les empreses de la comunitat portuària i a les administracions públiques implicades en els incidents i emergències, disposar d’unes eines de darrera generació per assolir una gestió de crisi amb connexions de línies directes d’informació, en temps real, i documentar la gestió associada a qualsevol incident.

L’empresa a qui ha estat adjudicat el projecte, VOID SISTEMAS, SL, és una empresa de tecnologia amb una reconeguda trajectòria de més de vint anys en entorns de comunicacions crítiques. L’empresa té presència en més de vint mercats d’Europa i Orient Mitjà, on disposen d’una àmplia base instal·lada de sistemes.

Característiques del sistema

La seguretat integral a les instal·lacions del Port de Tarragona és un compromís intrínsec al desenvolupament de l’activitat portuària. Aquesta implantació és un pas més de l'organització per comptar amb els mitjans necessaris, per fer front als esdeveniments que puguin suposar una situació de risc sobre la vida, el medi ambient i/o la propietat.

El sistema serà capaç d’alertar fins a 1.000 persones de forma simultània i en paral·lel, distribuirà missatges personalitzats a diferents destinataris utilitzant diversos dispositius per persona. El perfil dels missatges que generarà el sistema podran ser transmesos en forma de locucions de veu, SMS, text, etc. L’eina proporciona, en tot moment la traçabilitat de qualsevol missatge amb tots els paràmetres que el defineixen (duració, connexió, resposta, errades, etc.).

L’eina, disposa d’un procediment de multiconferències que permet la connexió simultània de fins a seixanta participants, sempre amb els protocols de seguretat exigibles.

Per altra banda, el sistema facilitarà la gestió de les situacions de crisi enviant missatges d’activació de l’alerta i generant informes periòdics sobre l’estat de les alertes i sobre la confirmació i recepció.

L’ús de l’aplicatiu, per part de la persona usuària final, serà senzill i intuïtiu. L’eina no requereix la instal·lació de cap component de hardware o software. L’app disposa d’un entorn comprensible, dissenyat en diferents idiomes, amb la possibilitat d’habilitar una línia d’atenció telefònica per a casos en què es preveu una alta demanda d’informació procedent de persones de dins o fora de l’organització. Ofereix la creació d’entorns col·laboratius en el moment de l’activació de l’alarma i la creació d’un mòdul que inclogui un escriptori de gestió de crisi que permetrà comptar amb tota la informació en un espai únic.

A més, el sistema disposa dels mitjans tècnics necessaris per poder integrar-se amb sistemes de tercers per tal d’obtenir dades a partir de bases de dades externes.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona