Atrás

El Port Tarragona millora la seguretat en els seus accessos

El Port Tarragona millora la seguretat en els seus accessos
19 Jul
2021

El Sistema de Control de Tripulants (SCT) ha estat dissenyat per la pròpia APT

Es tracta d’un nou sistema que millora els accessos implantats des de l'any 2012

El Port Tarragona te previst implantar una nova millora per a la seguretat en el seus accessos. El Sistema de Control de Tripulants (SCT), estat dissenyat per la pròpia APT, permetrà un millor control els moviments dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats a les instal·lacions portuàries tarragonines. Aquest nou sistema, dissenyat per la direcció de sistemes de la informació i per la direcció de domini públic i protecció portuària de l’APT, permet controlar i gestionar millor les entrades i sortides al recinte portuari de les tripulacions.  

L'Autoritat Portuària de Tarragona té implantat des de l'any 2012 el sistema de control d'accessos al Port, el qual registra i comprova els conductors de vehicles i els vianants acreditats que circulen pel Port, que accedeixen o surten del Port amb acreditacions temporals o permanents. L’augment de vaixells atracats al Port de Tarragona per l'activitat comercial i portuària que s’hi genera ha creat la necessitat de millorar el sistema d’accessos amb mesures complementàries a la  vigilància física presencial. Els horaris i les disponibilitats de les operatives portuàries fa que el control de seguretat dels tripulants sigui complex. Per exemple, les entrades i sortides pels accessos més pròxims a la ciutat (Llevant i Reus) tenen horari d'activitat comercial, el qual no abasta totes franges horàries que empren dels tripulants.

Per aquesta raó, l'APT ha licitat el desenvolupament, l'adquisició i la implantació del Sistema de Control de Tripulants (SCT) per un valor estimat de 95.000€. El sistema utilitzarà el llistat de tripulants de l'escala i mitjançant protocols web el Port de Tarragona es millorarà la gestió de l'entrada i la sortida de tripulants del recinte portuari des del punt de vista del control, de la seguretat i de l’horari. Aquest nou sistema de control de pas s’adaptarà al sistema de control d'accessos general que ja utilitza l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Per al Port de Tarragona, aquest nou sistema és una innovació de seguretat necessària que permetrà gestionar les autoritzacions per circular dins del recinte portuari i per controlar i regular tant d’entrada com de sortida, dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats en les seves instal·lacions.

Augment d’entrades i sortides al Port de Tarragona

En el còmput d’entrades i sortides de vehicles de les dàrsenes tarragonines viu també un augment paral·lel al de tràfics i l’arribada de vaixells dels últims mesos.  El moviment de vianants que entren i surten del Port de Tarragona pels accessos de Reus, Llevant i Eix Transversal, ha estat fins a maig de 2021 un 21,3% superior al mateix període de 2020. En total han entrat a les instal·lacions portuàries tarragonines 14.108 vianants, versus els 11.723 que ho van fer el 2020.

L’acumulat de 2021 és un 16,2% superior a les de 2020. Els camions han augmentat un 11,2% els seus moviments, mentre que els turismes un 12% per l’accés principal al Port de Tarragona per l’Eix Transversal.

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 5 Octubre 2021
Dijous 7 Octubre 2021
00:00 - 00:00
EPCA Annual Meeting

Dimarts 5 Octubre 2021
Dijous 7 Octubre 2021
00:00 - 00:00
Fruit Attraction
Madrid

Dimarts 5 Octubre 2021
Dimarts 5 Octubre 2021
00:00 - 00:00
Mediterranean Ports & Shipping

Avís de circulació

26 Setembre 2021
27 Setembre 2021
19:00 - 01:00
Tall de trànsit rodat: ACCÉS DIC DE LLEVANT (KM0)
Accés Moll Llevant

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos