El Port Tarragona millora la seguretat en els seus accessos

El Port Tarragona millora la seguretat en els seus accessos
19 Jul
2021

El Sistema de Control de Tripulants (SCT) ha estat dissenyat per la pròpia APT

Es tracta d’un nou sistema que millora els accessos implantats des de l'any 2012

El Port Tarragona te previst implantar una nova millora per a la seguretat en el seus accessos. El Sistema de Control de Tripulants (SCT), estat dissenyat per la pròpia APT, permetrà un millor control els moviments dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats a les instal·lacions portuàries tarragonines. Aquest nou sistema, dissenyat per la direcció de sistemes de la informació i per la direcció de domini públic i protecció portuària de l’APT, permet controlar i gestionar millor les entrades i sortides al recinte portuari de les tripulacions.  

L'Autoritat Portuària de Tarragona té implantat des de l'any 2012 el sistema de control d'accessos al Port, el qual registra i comprova els conductors de vehicles i els vianants acreditats que circulen pel Port, que accedeixen o surten del Port amb acreditacions temporals o permanents. L’augment de vaixells atracats al Port de Tarragona per l'activitat comercial i portuària que s’hi genera ha creat la necessitat de millorar el sistema d’accessos amb mesures complementàries a la  vigilància física presencial. Els horaris i les disponibilitats de les operatives portuàries fa que el control de seguretat dels tripulants sigui complex. Per exemple, les entrades i sortides pels accessos més pròxims a la ciutat (Llevant i Reus) tenen horari d'activitat comercial, el qual no abasta totes franges horàries que empren dels tripulants.

Per aquesta raó, l'APT ha licitat el desenvolupament, l'adquisició i la implantació del Sistema de Control de Tripulants (SCT) per un valor estimat de 95.000€. El sistema utilitzarà el llistat de tripulants de l'escala i mitjançant protocols web el Port de Tarragona es millorarà la gestió de l'entrada i la sortida de tripulants del recinte portuari des del punt de vista del control, de la seguretat i de l’horari. Aquest nou sistema de control de pas s’adaptarà al sistema de control d'accessos general que ja utilitza l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Per al Port de Tarragona, aquest nou sistema és una innovació de seguretat necessària que permetrà gestionar les autoritzacions per circular dins del recinte portuari i per controlar i regular tant d’entrada com de sortida, dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats en les seves instal·lacions.

Augment d’entrades i sortides al Port de Tarragona

En el còmput d’entrades i sortides de vehicles de les dàrsenes tarragonines viu també un augment paral·lel al de tràfics i l’arribada de vaixells dels últims mesos.  El moviment de vianants que entren i surten del Port de Tarragona pels accessos de Reus, Llevant i Eix Transversal, ha estat fins a maig de 2021 un 21,3% superior al mateix període de 2020. En total han entrat a les instal·lacions portuàries tarragonines 14.108 vianants, versus els 11.723 que ho van fer el 2020.

L’acumulat de 2021 és un 16,2% superior a les de 2020. Els camions han augmentat un 11,2% els seus moviments, mentre que els turismes un 12% per l’accés principal al Port de Tarragona per l’Eix Transversal.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors