El Port Tarragona millora la seguretat en els seus accessos

El Port Tarragona millora la seguretat en els seus accessos
19 Jul
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Sistema de Control de Tripulants (SCT) ha estat dissenyat per la pròpia APT

Es tracta d’un nou sistema que millora els accessos implantats des de l'any 2012

El Port Tarragona te previst implantar una nova millora per a la seguretat en el seus accessos. El Sistema de Control de Tripulants (SCT), estat dissenyat per la pròpia APT, permetrà un millor control els moviments dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats a les instal·lacions portuàries tarragonines. Aquest nou sistema, dissenyat per la direcció de sistemes de la informació i per la direcció de domini públic i protecció portuària de l’APT, permet controlar i gestionar millor les entrades i sortides al recinte portuari de les tripulacions.  

L'Autoritat Portuària de Tarragona té implantat des de l'any 2012 el sistema de control d'accessos al Port, el qual registra i comprova els conductors de vehicles i els vianants acreditats que circulen pel Port, que accedeixen o surten del Port amb acreditacions temporals o permanents. L’augment de vaixells atracats al Port de Tarragona per l'activitat comercial i portuària que s’hi genera ha creat la necessitat de millorar el sistema d’accessos amb mesures complementàries a la  vigilància física presencial. Els horaris i les disponibilitats de les operatives portuàries fa que el control de seguretat dels tripulants sigui complex. Per exemple, les entrades i sortides pels accessos més pròxims a la ciutat (Llevant i Reus) tenen horari d'activitat comercial, el qual no abasta totes franges horàries que empren dels tripulants.

Per aquesta raó, l'APT ha licitat el desenvolupament, l'adquisició i la implantació del Sistema de Control de Tripulants (SCT) per un valor estimat de 95.000€. El sistema utilitzarà el llistat de tripulants de l'escala i mitjançant protocols web el Port de Tarragona es millorarà la gestió de l'entrada i la sortida de tripulants del recinte portuari des del punt de vista del control, de la seguretat i de l’horari. Aquest nou sistema de control de pas s’adaptarà al sistema de control d'accessos general que ja utilitza l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Per al Port de Tarragona, aquest nou sistema és una innovació de seguretat necessària que permetrà gestionar les autoritzacions per circular dins del recinte portuari i per controlar i regular tant d’entrada com de sortida, dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats en les seves instal·lacions.

Augment d’entrades i sortides al Port de Tarragona

En el còmput d’entrades i sortides de vehicles de les dàrsenes tarragonines viu també un augment paral·lel al de tràfics i l’arribada de vaixells dels últims mesos.  El moviment de vianants que entren i surten del Port de Tarragona pels accessos de Reus, Llevant i Eix Transversal, ha estat fins a maig de 2021 un 21,3% superior al mateix període de 2020. En total han entrat a les instal·lacions portuàries tarragonines 14.108 vianants, versus els 11.723 que ho van fer el 2020.

L’acumulat de 2021 és un 16,2% superior a les de 2020. Els camions han augmentat un 11,2% els seus moviments, mentre que els turismes un 12% per l’accés principal al Port de Tarragona per l’Eix Transversal.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona