El Port Tarragona present en l’Horizon Europe Week 2021 sobre Seguretat

El Port Tarragona present en l’Horizon Europe Week 2021 sobre Seguretat
04 Jun
2021

L'Horizon Europe Week és el principal programa de finançament de la UE per a la recerca i la innovació

En l’Horizon Europe Week s’explicaran les convocatòries R+D+I de diferents àmbits

Josep Lluís Díez, cap de Domini Públic i Protecció Portuària, hi aportarà l’experiència del Port de Tarragona

Organitzada per ACCIÓ, l’Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Horizon Europe Week 2021 donarà a conèixer les noves convocatòries d’ajuts europeus a la innovació i els projectes dedicats a la seguretat civil.

L’Horizon Europe és el nou programa marc per a la recerca i la innovació de la Unió Europea pel període 2021-2027. Amb un pressupost previst de 100.000 milions d’euros, té l’objectiu de finançar iniciatives i projectes de recerca i innovació, des de la fase conceptual fins a la introducció a mercat, per donar resposta a les prioritats polítiques de la UE.

Aquests programes aborden el canvi climàtic, ajuda a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU i impulsa la competitivitat i el creixement. Horizon Europe vol ser motor de creació llocs de treball, impulsar el creixement econòmic, fomentar la competitivitat industrial i optimitzar l'impacte de les inversions dins d'un Espai Europeu de Recerca.

Una setmana per conèixer les diferents línies d’actuació

Durant tota la setmana hi haurà sessions específiques sobre les línies d'actuació dels diferents programes com salut, mobilitat, sostenibilitat, seguretat, alimentació o digitalització. Els millors experts presentaran les tendències en cada àmbit realitzant ponències detallades de cada una de les convocatòries.

Els projectes dedicats a la seguretat civil del programa Horizon Europe inclouen àrees com la cerca de solucions per fer societats més preparades per  a catàstrofes naturals; la millora de la protecció i la seguretat de les persones o l'explotació de la ciberseguretat.

En la sessió de seguretat on hi participarà el cap de Domini Públic i Protecció Portuària del Port de Tarragona, Josep Lluís Díez, parlarà de l’experiència d’una institució i infraestructura clau per l’ecosistema portuari. També s’hi destacaran les tendències i reptes de la seguretat civil de la mà d’ACCIÓ i de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Durant la sessió de seguretat hi haurà quatre grans blocs, els grans reptes de la seguretat civil i la ciberseguretat a Catalunya i Europa, quines són les prioritats de la Comissió Europea en l’àmbit de la seguretat, les temàtiques de la seguretat civil que estaran obertes en l’Horizon Europe i, per últim, els altres mecanismes de finançament que hi ha per a les pimes del sector.

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona