El II Rail Day 2021 organitzat pel Port Tarragona compta ja amb prop de 180 inscrits

El II Rail Day 2021 organitzat pel Port Tarragona compta ja amb prop de 180 inscrits
31 Mar
2021

La jornada, en format online, se celebrarà el pròxim 8 d’abril

El Rail Day 2021 comptarà amb 7 ponents i tres grans blocs temàtics

Les inscripcions al seminari són gratuïtes i es poden fer a través de l’enllaç https://www.raildayporttarragona.com/

 

El II Rail Day 2021 organitzat pel Port Tarragona que es celebrarà el pròxim 8 d’abril, compta ja amb 178 inscrits. Es tracta d’un seminari web sota el lema ‘Tarragona, node intermodal estratègic de la TEN-T’ online i gratuït i tindrà una durada de poc més de dues hores i mitja. L’eix central de debat serà la intermodalitat. Les persones interessades poden fer la seva inscripció mitjançant l’enllaç https://www.raildayporttarragona.com/.

La jornada d’aquest any 2021, es desenvoluparà sobre 3 eixos; el desenvolupament del Corredor del Mediterrani, les autopistes ferroviàries i finalment la demanda existent i el potencial del ferrocarril a Tarragona i el seu hinterland. L’eix vertebrador serà la intermodalitat al Port de Tarragona, un dels punts estratègics claus en el desenvolupament de negoci.

El  Rail Day és punt de trobada que va néixer de la inquietud del sector al voltant del servei Intermodal, així com l’oportunitat de generar un fòrum on la comunitat portuària, amb proveïdors i empreses de serveis, puguin identificar les oportunitats de negoci per assolir cadenes de transport més eficient.

Després de la gran acollida de la primera edició, l’any 2019, el Port de Tarragona ofereix la possibilitat de participar i analitzar el present i futur de les terminals intermodals per desenvolupar un port més competitiu, més sostenible i més social.

 

La gran aposta pel ferrocarril

 

El Port de Tarragona va moure durant el 2020 672.000 tones, gairebé 1.150 trens i 16.300 vagons per les seves instal·lacions, el que demostra una aposta clara per tal d’optimitzar la cadena logística. Unes dades que avalen l’aposta per aquest mitjà de transport tot tenint en copte la situació pandèmica que s’està vivint.

 

En les dàrsenes tarragonines es treballa en nous tràfics, en l’execució de projectes estratègics i en les darreres obres abans l’arribada de l’ample internacional a Tarragona tot esperant el Corredor del Mediterrani.

 

L’objectiu és augmentar el moviment de trens i terminals ferroviàries en un entorn ferroportuari, com a mitjà per estendre l’abast del hinterland dels ports i per millorar les connexions internacionals.

 

Programa i ponents

El president del Port, Josep M Cruset obrirà l’acte, Josep Vicent Boira, del Comissionat del Corredor del Mediterrani, explicarà l’actual situació de les obres del Corredor. Seguidament Miquel Llevat, de l’empresa CAPTRAIN, parlarà sobre el “El dia després” i per acabar el bloc del corredor del Mediterrani Enric Ticó, de Railgrup, encapçalarà el torn de preguntes.

El segon bloc del programa tractarà sobre les autopistes ferroviàries, on hi participaran Luis Vicente Moreno (ADIF) i Alfio Centocinque (EKOL) que parlaran sobre el desplegament d'autopistes ferroviàries a Espanya i el potencial d’aquestes per als carregadors.

En el tercer bloc s’hi parlarà de les oportunitats de Tarragona a Europa. En aquest apartat hi participaran Antoni Torà (CTC) i Pau Morales (APT) on analitzaran el desenvolupament estratègic i avantatges competitius, i la demanda potencial i diferents casos d’èxit. Com en els anteriors apartats, Enric Ticó, de Railgrup, obrirà el torn de preguntes.

Per finalitzar la jornada, Genoveva Climent, directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, realitzarà la darrera intervenció on analitzarà les conclusions i conclourà l’acte.

 

• Intermodalitat al Port de Tarragona https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/intermodalitat

• El Port Tarragona com a administrador ferroviari https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/serveis/ferrocarril

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona