El Museu del Port rep en sis mesos gairebé 3.600 visites a la seva seu provisional

El Museu del Port rep en sis mesos gairebé 3.600 visites a la seva seu provisional
12 Mar
2021

El Museu, que es troba en fase de rehabilitació, va reobrir al públic l’11 de setembre de 2020 al Tinglado 2

Tot i les restriccions de mobilitat el Museu consolida el seu posicionament com a referent cultural tarragoní

En els darrers mesos l’espai cultural ha rebut donacions de particulars que han fet ampliar el seu patrimoni vinculat al món de la mar

Fa ara 6 mesos, l’11 de setembre de 2020 es reobrí al públic el Museu del Port en la seva actual ubicació provisional, el Tinglado 2 del Moll de Costa. El motiu van ser les obres de rehabilitació integral que el Port està duent a terme al Museu, per aconseguir un espai més modern i confortable.

Durant aquest període de sis mesos, (setembre 2020- març 2021), el Museu ha assolit les 3.566 visites. L’assistència de públic de la ciutat i de la comarca del Tarragonès -pel tancament local o comarcal segons restriccions a causa de la Covid-19- ha estat important per arribar a aquesta xifra.

Per fer una comparativa en el mateix període, s’han de consultar les dades de l’any 2018-2019, donat que a principis de l’any 2020 el Museu va tancar per a iniciar les obres de rehabilitació. En els mateixos mesos de setembre de 2018 a març de 2019, la seu principal del Museu del Port va rebre 2.937 visites, el que es tradueix en un augmentat del 21,42% respecte a la temporada 2018-2019.

Majoritàriament es tracta de visites, que s’acosten al Museu, per la seva pròpia iniciativa. Per les condicions actuals a conseqüència de la pandèmia, el Museu no ha pogut organitzar visites per a grups, ni tallers educatius presencials, ofertes educatives que ofereix dins del seu programa ‘Activitats pedagògiques’ i ‘Educa Digital’

Cal destacar també, que en els darrers mesos el Museu ha rebut una cinquantena d’objectes, donacions de particulars, que han ampliat el seu patrimoni vinculat al món de la mar.

Des del Port de Tarragona, es vol animar a conèixer de primera mà la història del port comercial, pesquer i esportiu en aquesta exposició temporal del Museu del Port al Tinglado 2 del Moll de Costa.

L’entrada al Museu és gratuïta i l’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19h; diumenges i festius d’11 a 14 h.

Ben aviat s’espera poder ampliar les activitats, segons la normativa vagi modificant-se, per programar trobades i tornar a gaudir de la proposta pedagògica presencial per escolars i esplais.

Després d’un any sense cap programació presencial, aquest divendres 12 de març, es rebrà el primer grup escolar que es submergirà en una de les activitats pedagògiques del Museu.

Cal recordar, que el nou programa pedagògic virtual ‘Educa Digital’ continua actiu per al món educatiu. Per més informació visitar l’espai oficial del Museu del Port.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors