El Port Tarragona creix al desembre prop d’un 5% respecte el mateix mes de l'any anterior

El Port Tarragona creix al desembre prop d’un 5% respecte el mateix mes de l'any anterior
18 Gen
2021

Durant el mes de desembre es van moure un total de 2,47 milions de tones de mercaderies

El moviment de líquids a doll és el més destacat de l’últim període de l’any 2020

 

El Port Tarragona creix al desembre de 2020 un 4,9% respecte el mateix període de l'any anterior. Els signes de recuperació mostrats pel Port de Tarragona durant el mes de desembre en el tràfic marítim de mercaderies es mostren en els 2,47 milions de tones mogudes.

El percentatge de creixement del mes de desembre millora més si no es te amb compte el carbó i el coc del petroli, situant-se aquest creixement en el 8,2%. Un tràfic que ha reduït molt la seva presència aquest any als molls de Tarragona per l’aplicació de les mesures mediambientals europees quant a producció elèctrica amb carbó.

El mes de desembre del 2020 ha estat el quart millor període de l’exercici, després d’una tendència a l’alça iniciada el mes d’agost. En els darrers 4 mesos de 2020, el Port de Tarragona ha experimentat una inèrcia positiva, millorant dades de l’any 2019, que va ser un any de rècord per al Port.

Signes de recuperació

Els líquids a doll és el tràfic que més a contribuït a la recuperació en aquest últim mes de l’any 2020, per damunt dels resultats obtinguts per sòlids a lloure i càrrega general. Dins de la categoria de líquids a doll son els químics i els adobs els que més presenten un comportament més positiu respecte l’any anterior, amb un increment del 59,7%. El moviment en l’apartat d’altres productes petrolífers és el que més tones ha mogut en l’últim mes de 2020 amb 836.299 tones, el que suposa un augment del 34,3%.

La càrrega general en contenidors ha augmentat en un 13,9% respecte el desembre de 2019, mantenint uns volums similars a les del mes de novembre.

Productes energètics, minerals i per la construcció

Per mercaderies, els productes energètics continuen aportant el pes principal dels tràfics del Port de Tarragona. L’increment positiu en aquest tràfic ha estat d’un 14,5%, sent el Gasoil, el Fuel i el petroli cru els més destacats. Ressaltar l’increment del 8,5% en Biocombustibles.

La sal comuna és una de les mercaderies que ha viscut un increment més important, amb una pujada del 186,9%, motivat principalment per l’abastiment que es realitza en aquest època de l’any. Els materials de construcció també milloren els seus resultats envers el 2019 gràcies a l’augment del tràfic d’asfalt.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors