El Port de Tarragona acaba la primera fase de construcció del moll de Balears

El Port de Tarragona acaba la primera fase de construcció del moll de Balears
17 Jun
2020

El moll de Balears ja té el fons marí condicionat de manera uniforme després del dragatge dut a terme en la primera fase de les obres

El Port de Tarragona acaba la primera fase de construcció del moll de Balears amb el fons marí condicionat de manera uniforme després del dragatge que s’ha realitzat durant aquest primer mes de l’obra. Posteriorment es col·locarà el material de l’escullera des de les embarcacions gànguil.

En aquesta primera fase també s’han realitzat diverses tasques com el muntatge de la barrera antiterbolesa a l’aigua, retirat part de l’escullera on anirà el nou dic i també el trasllat del dic flotant “Mar del Aneto” al moll de Catalunya.

La segona fase de l’obra començarà en els pròxims dies i consistirà en la col·locació del material de l’escullera des del mar. Aquesta col·locació es durà a terme amb dues embarcacions gànguil que ja es troben a les instal·lacions del Port de Tarragona per començar la seva tasca.

Es preveu la col·locació d’un total d’1.232.000 tones d’esculleres en el fons marí del Port de Tarragona procedents de la pedrera de Vallcarca. La major part de la pedra que s'utilitzarà en l'obra del moll de Balears arribarà per mar en dos gànguils de 1.500 t de capacitat cadascun.

Un nou moll que amplia les possibilitats del Port de Tarragona

Les obres del moll, amb un pressupost de més de 27 milions d’euros (més IVA), es van iniciar oficialment el passat dia 17 d’abril amb la signatura de l’acta de replantejament i s’executaran en un termini de 14 mesos, la qual cosa situa la finalització dels treballs a mitjans de l’any 2021.

Aquesta nova infraestructura canviarà de forma substancial l’espai del dic de Llevant destinat a l’atracada dels creuers, ja que tindrà una superfície de 4 hectàrees i 460 metres de llarg.

La línia d’atracada total serà de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats arribant a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també, acollir els creuers més grans del món.

En un futur, la nova infraestructura també podria ampliar serveis per a sòlids a granel i terminals multipropòsit.

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

L’objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les diferents operatives portuàries.

 

PROGRAMA I FORMULARIS