El Port de Tarragona no revisarà les tarifes d’estada en el terminal de contenidors

El Port de Tarragona no revisarà les tarifes d’estada en el  terminal de contenidors
16 Abr
2020

Els preus del Port ja són altament competitius a la Mediterrània occidental

El Port de Tarragona ha descartat practicar qualsevol tipus de rebaixa en les tarifes d’estada en el terminal per a contenidors d’importació. Aquesta és una de les mesures que el Port ha desestimant adoptar per contribuir a alleugerir la pressió a les empreses causat pels efectes de la crisi del COVID-19.

El Port en canvi ha posat en marxa altres mesures econòmiques per ajudar les empreses a superar les conseqüències de la pandèmia, com per exemple, l’avançament de pagaments a proveïdors i la prolongació dels períodes de pagament de taxes, i segueix estudiant altres mesures per mitigar l’impacte econòmic del COVID-19 en les empreses.

Tarifes competitives

El Port de Tarragona ha considerat que les condicions extraordinàries que han empès altres ports de la mediterrània a adoptar tarifes planes per d'emmagatzematge de contenidors d’importació no es donen a Tarragona.

Per una banda, contràriament a la saturació que pateixen altres ports a la mediterrània occidental, Tarragona segueix tenint capacitat de creixement en tràfic de contenidors, ja que el seu terminal operat per DPWorld té una capacitat per a moure 400.000 TEUs per any i, actualment, la seva ocupació està per sota de la xifra de molts ports mediterranis.

En aquest cas, la mercaderia general importada que arriba als ports per via marítim i que es veu obligada a romadre emmagatzemada en les terminals per les normes i mesures derivades de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol, no representa cap problema ni en les actuals circumstancies ni en una situació normal per al Port de Tarragona.

D’altra banda, el Port de Tarragona té unes tarifes d’emmagatzematge de contenidors molt competitius en comparació amb altres ports. El tràfic de contenidors és una línia de negoci que ocupa un lloc central dins de l’estratègia de diversificació del Port de Tarragona que cerca obrir-se un lloc en aquesta àrea de la logística portuària.

Adaptació i comunicació

Finalment, el Port de Tarragona també destaca per la capacitat d’adaptació a les necessitats del client demostrada per l’operador DPWorld, especialment si tenen problemes de retirada de mercaderies. A aquesta estratègia comercial, cal sumar-hi la terminal intermodal de La Boella a peu de moll amb connexió ferroviària directa amb el nord d’Europa, tota la costa mediterrània i l’interior de la península, i l’accés en qüestió de minuts a les principals vies terrestres (A-7, AP-7 i A-27) per al transport per carretera.

Etiquetat com
  • COVID19

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona