Relleu de sirenes al Port de Tarragona

Relleu de sirenes al Port de Tarragona
26 Mar
2020

Els remolcadors del Port de Tarragona agafen el relleu del vaixell de Salvament Marítim “Punta Mayor”

Un so solemne que vol manifestar un #totanirabé

La partida, avui a les 9.30 hores, del vaixell de Salvament Marítim “Punta Mayor” no deixarà òrfena la missió de tocar la sirena cada vespre a les 8 hores per homenatjar el personal mèdic i sanitari, així com tots els professionals que aquests dies formen part dels serveis essencials de la nostra societat. Els 6 remolcadors del port –Poblet, Cambrils, Guernica, Getxo, Rómulo i Remo- mantindran viva aquesta acció solidària que des de fa gairebé 10 dies aconsegueix que els vaixells atracats al Port facin sonar les seves sirenes. Aquest gest per part dels responsables els vaixells respon a una proposta d’un particular adreçada a través de les xarxes al president del Port, Josep Maria Cruset.

El passat dia 18 de març, el “Punta Mayor” va sumar el seu toc de sirena a la iniciativa ciutadana de sortir al balcó cada dia a les 20 hores per retre homenatge al personal hospitalari i assistencial, i ara en la seva absència, els remolcadors del Port de Tarragona n’agafaran el relleu i sonaran les seves respectives sirenes. A les que, en els darrers dies, també s’hi ha sumat les dels vaixells atracats en aquell moment al Port de Tarragona.

L’usuari de twitter Gerard Boyer (@gerboy) va ser el precursor d’aquesta mesura mitjançant una piulada tramesa al president del Port, Josep Ma Cruset, el dia 17 de març, al cap de pocs dies de l’inici del confinament derivat del decret d’estat d’alarma. Un cop traslladada la proposta, els responsables de Salvament Marítim i, en concret, el capità del vaixell “Punta Mayor” va acceptar immediatament donar una resposta positiva a aquesta idea.

Des d’aquesta data, cada dia al vespre, els ciutadans i ciutadanes de Tarragona poden sentir el so greu i solemne de les sirenes dels vaixells mercants, remolcadors i altres embarcacions del Port de Tarragona, que s’estenen per la ciutat amb la voluntat d’actuar de reconeixement als professionals i, a la vegada, reforçar emocionalment a tots els veïns i veïnes davant les adversitats del moment. Un so solemne que vol manifestar un #totanirabé.

Etiquetat com
  • COVID19

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona