El simposi mundial del transport de productes forestals arrenca a l’Amfiteatre de Tarragona

El simposi mundial del transport de productes forestals arrenca a l’Amfiteatre de Tarragona
16 Set
2019

Uns 400 directius i experts de la indústria del paper participen en la cimera mundial del sector els dies 16, 17 i 18 de setembre

El president del Port, Josep Maria Cruset, reivindica el lideratge del Port a nivell estatal i mediterrani en tràfic de pasta de paper

El Port de Tarragona, en col·laboració amb el seu soci estratègic Euroports, acullen aquests dies la 23a trobada mundial del sector del transport de paper i pasta de paper L’esdeveniment ha arrencat avui a l’Amfiteatre de Tarragona amb la participació de gairebé 400 directius d’empreses del sector del paper de tot el món. L’acte l’ha presidit el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, juntament amb d’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; i el President del Port de Tarragona, Josep Ma Cruset; acompanyats per Pablo García, general manager d’Euroports Ibérica i per Alan Bog, president de la International Forest Products Transport Association, organitzadora de l’acte.

Durant els parlaments de benvinguda, Cruset, ha aprofitat per reivindicar el paper líder de Tarragona destacant que “és el primer port de l’Estat espanyol en tràfic de pasta de paper i el tercer de la Mediterrània”. Cruset ha explicat en un breu discurs en anglès que “Tarragona és un “port hub” de la pasta de paper que dóna servei a la indústria paperera situada en el nostre rere país, i un node estratègic que actua com a punt de redistribució de la pasta de paper cap d’altres països de la conca del mediterrani”. Cruset també ha destacat que el Port de Tarragona “treballa amb l’objectiu que consolidar i ampliar aquest lideratge” .

A continuació el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha volgut subratllar el paper de Catalunya com a país emprenedor que dóna la benvinguda a noves empreses i inversions. Ha continuat senyalant al Port de Tarragona com una infraestructura en continu creixement.

Per finalitzar el torn de parlaments l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha deixat constància que “les millors èpoques de la ciutat de Tarragona i de la seva gent han vingut de la mà del comerç, a través del Port de Tarragona”.

El simposi mundial del transport de paper, més conegut per la seva denominació en anglès “Pulp & Paper Industry Transport Symposium”, és la primera vegada que se celebra a l’Estat espanyol, concretament a la ciutat de Tarragona i al centre de convencions de PortAventura. L’esdeveniment aplega a uns 400 representants del sector i uns 50 expositors procedents d’Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Àsia, Orient Mitjà i Oceania.

L’objectiu de les jornades és l’anàlisi de tendències en el transport mundial, la manipulació de materials i la distribució de productes forestals, i estan dirigides a directius i responsables d’empreses de producció de pasta i paper, fabricants de productes de fusta, instal·lacions portuàries, proveïdors de logística, transportistes, proveïdors tecnològics de la cadena de valor, empreses d’emmagatzematge i consultors de transport, entre d’altres.

Dimarts i dimecres

L’acte inaugural del simposi ha inclòs la visita de l’amfiteatre i una actuació castellera. Entre d’altres activitats del programa inaugural, els assistents al simposi han visitat la terminal d’Euroports al Port de Tarragona, per on passa un tràfic de més de 600.000 tones de pasta de paper cada any.

La resta del programa de les jornades es desenvoluparà al Centre de Convencions de PortAventura, els dimarts 17 i dimecres 18 de setembre. Les 2 conferències, 9 taules rodones i 4 tallers que s’organitzaran durant dos dies, analitzaran les grans tendències econòmiques mundials, l’evolució futura dels mitjans de transport (vaixell, tren), el paper de mercats emergents (especialment la Xina i Orient Mitjà) i la digitalització, entre altres temes.

El Port de Tarragona serà el protagonista d’un dels tallers que se celebraran a la tarda del dia 17, on s’explicaran els avantatges competitius d’operar a través de les instal·lacions del port i de les comunicacions amb el centre de la península i el nord d’Europa, tant per ferrocarril com per carretera.

Tràfic paper i productes forestals

 
+ info
    

Tràfics al Port de Tarragona

 
+ info
 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

III Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d'emergències a l'àmbit portuari

 

 

 

 

DATA i LLOC

30-31 maig 2024 - Tinglado1 Moll Costa ( Maps -- https://tuit.cat/RBgaA )) + info

 PROGRAMA

REGISTRE OBERT