Apportt duu a terme la seva jornada de Networking amb la conferència ‘¿Estamos delante de un cambio de ciclo?’

Apportt duu a terme la seva jornada de Networking amb la conferència ‘¿Estamos delante de un cambio de ciclo?’
19 Jun
2019

El degà Antonio Terceño assegura: ‘Qui tira de l’economia mundial són les economies emergents’

Aquest dimecres al matí s’ha celebrat la conferència ‘¿Estamos delante de un cambio de ciclo?’ a càrrec del Dr. Antonio Terceño, Degà de la Facultat d’ Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili i membre de la Real Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (Racef) a la sala d’actes del Port de Tarragona.

La conferència ha estat organitzada per l’Agrupació per la Promoció del Port de Tarragona (Apportt) com una jornada de networking oberta als socis i al públic en general.

A l’acte han assistit una cinquantena de persones i s’han exposat diferents explicacions i teories existents sobre el canvi de paradigma al qual tots estem sotmesos, que, a la vegada, representa una oportunitat de canvi i desenvolupament social i humà.

Per començar, el president del Port, Josep M. Cruset ha agraït a Carlos Arola, president d’Apportt, la seva iniciativa per dur a terme aquesta conferència i ha donat la paraula a Antonio Terceño per iniciar la seva exposició.

Terceño ha exposat reflexions com la seva explicació per entendre que els cicles expansius de la crisi no moren per vells, sinó que un ‘shock’ acaba amb ells. També ha volgut fer un recorregut sobre quins són els detonants de la finalització d’una crisi i ho ha resumit en què el 25% correspon al factor del cicle financer i o els excessos de valoració, l’altre 25% representa el ‘shock’ de l’oferta i finalment el 50% incideix directament en el sobreescalfament i errors de política econòmica.

Ha continuat la seva intervenció parlant sobre les quatre peculiaritats de la darrera crisi. La primera, la intervenció dels bancs centrals amb la compra del deute, seguit per l’elevat deute que es manté i que representa un risc, la tercera, la renda fixa amb rendibilitats negatives durant massa anys i finalment la incertesa política.

Terceño s’ha volgut centrar per un moment al territori nacional explicant que Espanya depèn de la demanda interna i té una moderació del creixement calculat aproximadament en un +2.1% el 2019. Ha senyalat que tot i que el dèficit s’està reduint és necessari reduir-lo molt més per no produir desequilibris importants.

De totes les seves aportacions podem destacar que el degà ha volgut deixar molt clar que l’economia mundial, avui dia, està encapçalada i impulsada per les economies de països emergents, com la Xina, que en particular va créixer el 2017 un 15.4% .

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona