El Port de Tarragona registra un bon inici d’any amb més de 3,2 milions de tones mogudes

El Port de Tarragona registra un bon inici d’any amb més de 3,2 milions de tones mogudes
28 febrer
2019

Durant el mes de gener s’ha incrementat el tràfic en un 5,8% destacant els moviments de productes agroalimentaris amb més de 800.000 tones

El Port de Tarragona ha mogut 3,2 milions de tones de mercaderies davant els 3,07 milions de mercaderies al gener de l'any passat, amb un creixement del 5,8%. Aquest creixement és conseqüència principalment de l’increment dels tràfics d’agroalimentaris que han presentat un gran comportament durant el primer mes de l’any.

Lideratge en agroalimentaris

El Port de Tarragona comença l’any mantenint el lideratge al Mediterrani en moviment d’agroalimentaris amb 832.481 tones (+112,4%), concretament, els cereals i les seves farines continuen el seu ritme de creixement, amb 564.007 tones mogudes el mes de gener (+125,6%) i també els pinsos i farratges dels que s’han mogut 255.634 tones (+97,7%).

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats en el Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5 milions de tones anuals de mitjana, com per les importants instal•lacions i repercussió econòmica al territori.

Diversificació de tràfics

El Port de Tarragona és conscient que la diversificació de tràfics permet encarar amb èxit les possibles davallades conjunturals de tràfics específics i aposta per atendre diferents perfils de clients. Així, pel que fa al tràfic d’energètics, cal destacar el moviment de gasoil amb 77.531 tones mogudes (+99,0%); la benzina, amb 150.042 tones (+1.232,0%); els gasos energètics del petroli (butà i propà), amb 161.348 tones (+126,1%) i els biocombustibles, amb 15.745 tones mogudes (196,0%). No obstant això, el petroli cru ha mogut 955.336 tones, xifra que suposa una davallada del -14,3%.

En un altre apartat, en el grup dels adobs s’han mogut 27.690 tones, de fosfats han estat 13.500 tones i de potasses 5.001 i la resta d’adobs naturals i artificials (+16,7). I els materials de construcció que han mogut 113.986 tones (+15,7%), en destaca el tràfic de ciment i clínquer amb 23.103 tones mogudes aquest mes de gener (+166,5%).

El Port de Tarragona té com un dels seus principals objectius mantenir la diversificació de tràfics per tal de contribuir al lideratge econòmic del territori. La vocació internacional del Port busca consolidar els índexs d’importació i exportació del teixit empresarial del territori, per tal de convertir-se en una de les principals portes d’entrada i de sortida de mercaderies a la Mediterrània.

Tràfics

 
+ info
    

Estadístiques

+ info

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors