El Port de Tarragona exporta project cargo a Houston

El Port de Tarragona exporta project cargo a Houston
19 Des
2018

Copisa ha construït unes grans estructures dedicades a la indústria a peu de moll

Aquesta setmana es duu a terme l’operativa d’embarcament per a l’exportació de sis mòduls independents, que s’uniran en destí, per tal de formar la unitat completa d’aquest projecte denominat Continous Catalyst Recovery (CCR), és a dir, regenerador de catalitzador continu, dedicat a la indústria i que és un gran projecte que s’ha estat construint duran un any, aproximadament, a peu del moll de Lleida al Port de Tarragona, per part de l’empresa Copisa. La unitat completa és una torre d'estructura de 70 metres d'alt aproximadament que s'ha fabricat en horitzontal. El vaixell que transportarà aquestes grans peces és el Fairmasters, de bandera holandesa, amb una eslora de 152,60 metres, un calat de 8,12 metres i una mànega de 27,20 metres. L’empresa consignatària és Euroports Ibérica.

Aquesta empresa, Copisa, ubicada al Port de Tarragona ha estat treballant amb aquest projecte que té com destí la ciutat de Houston, Texas, per a la constructora international UOP Honeywell. Durant l'obra s'ha tingut una mitjana de 80 operaris i un màxim de 140, entre totes les disciplines involucrades (estructura, canonada, electricitat, instrumentació, pintura, aïllament...)

Copisa és una de les empreses situades al Port de Tarragona que construeixen grans projectes metàl•lics per a la indústria química i energètica mundial. Aquests grans projectes, de gran volum però poc pes, necessiten espai lliure, grans esplanades, per poder realitzar el seu muntatge. En l'actualitat la gran majoria de la producció de project cargo que surt del Port de Tarragona va destinada al mercat internacional, i s’ha treballat per a tot el món.

Port de referència al Mediterrani en aquest tipus de càrregues

El tràfic de project cargo és en aquests moments un servei del Port de Tarragona dins de l’estratègia de creixement i diversificació de tràfics. La infraestructura portuària tarragonina ofereix serveis i disponibilitat de superfície per a aquest tipus de càrregues, com són les àmplies àrees operacionals als molls, les rampes ro-ro i l’excel•lent accessibilitat; alhora el Port de Tarragona posa a disposició dels clients altres serveis eficients com l’estiba altament qualificada i l’eficiència dels seus professionals.

L'activitat principal de les empreses del Port, pel que fa a project cargo, és la fabricació de grans estructures metàl•liques i de caldereria, per a plantes de cicle combinat, naus industrials, ponts i passarel•les, forns de centrals tèrmiques, grans dipòsits de gas, xemeneies i altres elements de refineries.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona