El Port de Tarragona participa a la reunió anual de l’EPCA i a la conferència d’Argus a Viena

El Port de Tarragona participa a la reunió anual de l’EPCA i a la conferència d’Argus a Viena
09 Oct
2018

Els representants del Port es reuniran amb diverses empreses petroquímiques i operadors logístics per a presentar els projectes que s’hi estan desenvolupant: la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la terminal Puerto-Centro, entre d’altres.

El president del Port de Tarragona i president de ChemMed Tarragona, Josep Andreu, i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci i directora de ChemMed, Genoveva Climent, encapçalen la presència del Port de Tarragona a la reunió anual de l’European Petrochemicals Association (EPCA) de la qual el Port n’és soci. Se celebra del dia 7 al 10 d’aquest mes d’octubre a Viena (Àustria). I també participaran en la conferència Argus Olefins & Aromatics, que se celebrarà a la mateixa ciutat europea.

L’EPCA Annual Meeting es tracta d’un esdeveniment de rellevància internacional, punt de trobada per excel•lència del sector petroquímic a Europa, on més de 700 empreses químiques i prop de 2.500 assistents d’una cinquantena de països d’arreu del món es donaran cita en aquesta trobada.

Aquest any la temàtica de l’esdeveniment estarà enfocada a la petroquímica i l'economia de baix consum del carboni, per cercar solucions per a una millor sostenibilitat, amb conferències de ponents de prestigi.

No obstant, el format de l’EPCA es basa en reunions BtoB amb la possibilitat, al llarg de 4 dies, de reunir-se amb diferents empreses productores i logístiques relatives al sector petroquímic. En aquesta edició, el Port de Tarragona/cluster ChemMed tindrà una taula de reunions al logistic village. Aquesta 52ª Reunió Anual és un esdeveniment empresarial d’abast mundial per a la comunitat empresarial química, que acull als principals agents del sector.

Projecció internacional

Seguint amb l’estratègia de guanyar projecció́ internacional, la representació portuària i del clúster petroquímic mantindran reunions amb diversos operadors logístics i, sobretot, industrials a Viena on presentaran els projectes que s’hi estan desenvolupant, com la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la futura terminal Puerto-Centro, així com el clúster ChemMed i les possibilitats de Tarragona de rebre noves inversions del sector petroquímic

Els representants del Port de Tarragona aprofitaran l’esdeveniment per posicionar activitats de tipus hub, o sigui d’emmagatzematge i distribució de productes químics a la zona mediterrània. A més de donar a conèixer el Port de Tarragona com a plataforma logística per a productes petroquímics al Mediterrani; es tracta també de millorar el nivell de negoci dels operadors atès que l’ampliació de les terminals ha generat noves capacitats d’emmagatzematge que permeten la diversificació dels productes emmagatzemats i obren la porta a nous mercats, alhora que la cerca de possibles inversors estrangers.

Cal destacar que també es promocionarà el proper II HUB DAY de Tarragona, a celebrar els pròxims dies 22 i 23 de novembre. Es tracta de la segona edició d’unes jornades organitzades pel Port de Tarragona en col•laboració amb les terminals d’emmagatzematge i altres ports, dedicades a potenciar aquest tipus de tràfic.

Conferència Argus

L’Argus, consultoria de renom dins del sector petroquímic, reuneix a productors, comerciants, distribuïdors i analistes de mercat que debatran durant el seminari sobre les tendències de la demanda i l’oferta, l’ampliació de capacitat mundial i els fluxos comercials. L'esdeveniment té lloc aquest diumenge 7 d'octubre a Viena i ofereix l'oportunitat d'explorar el futur dels mercats internacionals amb els analistes de la indústria petroquímica.

Els objectius del Port de Tarragona i de ChemMed Tarragona en aquesta conferència són la comunicació i millora de la visibilitat del clúster a nivell europeu; a més de la promoció del clúster com a zona d’inversió i les accions de networking per a trobar a possibles clientes i/o inversores potencials.

 

Liquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors