Atrás

Superat amb èxit un simulacre d’emergència en un creuer atracat al Port de Tarragona

Superat amb èxit un simulacre d’emergència en un creuer atracat al Port de Tarragona
27 Abr
2018

El passat divendres es va realitzar el simulacre i avui s’ha dut a terme una jornada tècnica per analitzar l’actuació

El Port de Tarragona supera amb èxit un simulacre d’emergència en un creuer atracat al moll de Llevant. El Costa Victoria, de la companyia Costa Crociere, va ser l’escenari el passat divendres d’un simulacre d’incendi, on van participar l’Autoritat Portuària de Tarragona, Capitania Marítima, Bombers de la Generalitat, Bombers del Parc Químic, Salvament Marítim i la Guardia Civil.

El simulacre va consistir en la simulació d’un incendi en una de les cobertes del creuer, que va servir per comprovar la coordinació de les actuacions de tots els equips implicats en la gestió de l’emergència, tant del propi creuer com de suport extern.

 

Avui s’ha dut a terme a la sala d’actes de l’APT la jornada tècnica “Actuacions en cas d’emergència en creuers atracats en ports”, que ha servit per analitzar la resposta dels diferents agents implicats durant el simulacre, la metodologia d’actuació i la coordinació d’equips.

 

La jornada ha estat inaugurada pel president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i ha comptat amb la participació de tots els equips que van estar presents durant el simulacre.

Des de l’APT, s’ha parlat del Pla d’Autoprotecció del Port i de la coordinació d’actuacions en cas d’emergència.

Per la seva banda, Salvament Marítim s’ha encarregat d’explicar les operacions de salvament en vaixells amb passatge i Capitania Marítima de la seguretat en creuers.

La ponència dels Bombers de la Generalitat ha versat sobre la gestió d’actuacions operatives en emergències en creuers, l’evacuació. Per acabar, s’ha realitzat una taula rodona, amb la participació de tots els agents implicats, on s’ha fet una anàlisi del simulacre del passat divendres.

Aquesta jornada s’ha realitzat en el marc del programa de gestió operativa en incidents marítims que estan desenvolupant els Bombers de la Generalitat amb Autoritat Portuària i Salvament Marítim des de fa 4 anys amb l’objectiu d’integrar tots els actors que intervenen en la resolució d’una emergència en àmbit marítim.

 

 

Seguretat Industrial i Autoprotecció

 
+ info
    

Protecció portuària

+ info