Atrás

El Port de Tarragona lidera el rànquing de millor port, segons les empreses automobilístiques

El Port de Tarragona lidera el rànquing de millor port, segons les empreses automobilístiques
11 Oct
2017

És el tercer any consecutiu que Tarragona es manté en la primera posició de la classificació de l’estudi d’ANFAC

 

Segons l’informe anual sobre “Valoració de la Logística Marítimo-Portuària” elaborat per ANFAC (Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones), el Port de Tarragona lidera el rànquing de millor port, conjuntament amb el de Santander, amb una valoració de 4’3 sobre 5. Aquest informe recull l’avaluació que fan les empreses associades dels serveis logístics als ports per al tràfic de vehicles nous. L’estudi arriba enguany a la seva desena edició.

 

Segons les dades de Puertos del Estado, el 2016 el sector de l’automoció ha transportat més de 3’2 milions de vehicles nous a través dels ports espanyols, el que representa un 12% més que l’any 2015. Els vuit ports que s’han valorat a l’informe suposen el 90% d’aquest tràfic. Aquest increment ha estat possible per dos factors principals: per una banda, la bona evolució de la producció de vehicles i, per l’altra, l’increment del mercat interior. Aquestes són les causes que expliquen aquest creixement en el transport de vehicles i peces en l’activitat portuària.

 

El volum total de vehicles transportats va arribar el 2016 als 5’4 milions, sent el transport marítim el de major quota amb gairebé un 44%. Per tant, el marítim es configura com un modus fonamental de transport per al sector del automòbil.

 

Creixement exponencial en tràfic de vehicles

 

El tràfic de vehicles al Port de Tarragona ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys. El Port de Tarragona és el sisè en volum de vehicles transportats. El 2016 es van moure més de 152.000 unitats.

Si parlem de xifres d’enguany, en el que portem de 2017 s’ha registrat un creixement de més del 25% en aquest tràfic (134.000 unitats fins a l’agost), el que augura molt bones perspectives per al balanç de final d’exercici.

 

 Descarregueu la part de l'informe corresponent a Tarragona:
 Valoració específica ANFAC-TARRAGONA

 

Tràfic de vehicles

+ info

 

Terminals

+ info
 

 

Propers esdeveniments fires i jornades

Dilluns 26 Febrer 2018
Dimecres 28 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Nou curs d'Oficial de Protecció d'Instal·lació Portuària (OPIP)
Arxiu del Port

Dilluns 5 Març 2018
Dijous 8 Març 2018
00:00 - 00:00
Seatrade Cruise Global
Broward Country Convention Center

Dimarts 13 Març 2018
Dijous 15 Març 2018
00:00 - 00:00
Intermodal South America
Centro de Exposiciones Sao Paulo

Avís de circulació


No hi ha esdeveniments previstos

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos