Intercanvi de know-how entre el Port de Tarragona i la Cambra de Comerç de Perú

Intercanvi de know-how entre el Port de Tarragona i la Cambra de Comerç de Perú
27 Jun
2017

El Port de Tarragona i la Cambra de Comerç de Perú a Espanya han organitzat avui una jornada de treball adreçada a la comunitat portuària, i centrada en el coneixement i intercanvi d'experiències amb els ports peruans. La jornada s’ha dut a terme a la sala d’actes de l’edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona i ha comptat amb la presència del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el president de la Cambra de Comerç de Perú a Espanya, Pedro Velarde; el president d’APPORTT, Andreu Suriol; Francesc Roca, conseller de Educació, Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona; i la cònsol general de Perú a Barcelona, Franca Deza.

Sota el títol ‘Perú: Oportunitats de Negoci i Inversió en Béns d'Equip' la jornada s’ha organitzat amb l’objectiu d’estudiar i difondre de manera conjunta les oportunitats empresarials i comercials que poden afavorir a ambdós territoris. Els tractats de lliure comerç de Perú amb la UE, les duanes, les principals claus fiscals i financeres del país, i la obertura del sector dels béns d'equip, han ocupat bona part del programa previst.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha obert la sessió on ha volgut posar de manifest el procés d’internacionalització en el que està immers el Port, i ha destacat les estretes relacions comercials que la infraestructura portuària manté amb països del Centre i Sud d’Amèrica, “i a partir d’aquesta jornada i de l’intercanvi de coneixements i experiències, esperem enfortir els vincles entre el Port de Tarragona, la nostra comunitat portuària i Perú”.

Per la seva banda, Pedro Velarde ha exposat als assistents les línies de treball de la Cambra de Comerç de Perú a Espanya. Al seu torn, el president d’APPORTT ha exposat l’oportunitat d’aquesta jornada per a posar en valor l’infraestructura del Port de Tarragona en un mercat global com a porta de sortida al món i d’entrada al territori europeu.

Francesc Roca, conseller de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, ha destacat que “Tarragona i Perú comparteixen diversos punts en comú, entre els que cal destacar un gran i valuós capital humà el qual fa possible seguir creixent en coneixements, experiències i reptes”. Finalment, l’ambaixadora de Perú ha assenyalat que ‘Perú és un país d'oportunitats en molts sentits; encara que també de reptes. Des del govern seguim treballant per ser un país més modern, just i equitatiu. I per a això és vital el desenvolupament de les infraestructures estatals i, en aquest aspecte, el Port de Tarragona volem i creiem que pot convertir-se un soci important brindant-nos el seu coneixement i compartint oportunitats."

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona