ChemMed situa Tarragona en el mapa mundial del sector químic i petroquímic

ChemMed situa Tarragona en el mapa mundial del sector químic i petroquímic
12 Maig
2017

La jornada Argus Petrochemical Markets 2017 s’ha celebrat per primera vegada a Tarragona entre els dies 9 i 11 de maig.

El Port de Tarragona és l’escenari d’una de les principals conferències internacionals del sector petroquímic, organitzada per la prestigiosa consultora Argus Dewitt, i on es donen cita els principals agents del sector químic i petroquímic a nivell internacional, per debatre sobre els canvis en els fluxos globals de productes i integració de les cadenes de subministrament. En aquest escenari, s’ha donat a conèixer el model del clúster ChemMed Tarragona, així com les possibilitats d'inversió que ofereix el territori.

L’acte d’inauguració de l’Argus Petrochemical Markets Conference va tenir lloc ahir al Gran Palas Conventions, i va anar a càrrec d’Andy Nicholson, vice-president de Desenvolupament de Negocis d’Argus; i el president del Port de Tarragona i vice-president de ChemMed, Josep Andreu. Aquesta conferència internacional es va desenvolupar a l’Hotel Gran Palas durant la jornada d’ahir, i a la tarda, el centenar d’assistents van realitzar una visita marítima pel Port de Tarragona per conèixer de primera mà les instal·lacions portuàries, i les sinèrgies de la infraestructura portuària amb el site químic de Tarragona.

Internacionalització del clúster ChemMed

El president de l’AEQT i president de ChemMed, Josep Francesc Font; i el president del Port de Tarragona i vice-president de ChemMed, Josep Andreu han volgut posar en valor la dimensió internacional d’Argus que situa el clúster en l’epicentre d’un dels principals esdeveniments internacionals del sector petroquímic. Segons el president de l’AEQT “un fòrum que possibilita el networking amb agents clau del sector, i a la vegada, posa a Tarragona en el mapa mundial petroquímic, posicionant la marca ChemMed al món per a atraure inversions”.

Al seu torn, president del Port de Tarragona i vicepresident de ChemMed, Josep Andreu, destaca el prestigi d’aquesta conferència a nivell mundial, “l’objectiu del clúster és posicionar-nos i vendre’ns com un lloc idoni per a inversions i estar presents en els centres de decisió, malgrat els dèficits del territori en matèria d’infraestructures com l’ample de via internacional o els elevats costos de l’energia.

 

Situació global de la indústria

La jornada ha continuat avui, i les conferències s’han centrat en analitzar els canvis de la indústria petroquímica a nivell mundial i els seus impactes en el mercat europeu, analitzant els fluxos de productes, inversions i infraestructures. La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port, Genoveva Climent; la directora de la terminal de TEPSA al Port, Nuria Blasco; el director de producció de Repsol, Ramón Nieto; i el director comercial de Vopak Terquimsa al Port, Josep Forcadell han estat els responsables del sector a Tarragona que han participat realitzant conferències en el marc d’Argus.

 

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona