ChemMed Tarragona atreu l’interès en l’European Bulk Liquid Storage

ChemMed Tarragona atreu l’interès en l’European Bulk Liquid Storage
09 Set
2016

La principal jornada europea del sector de l’emmagatzematge de productes químics i petroquímics s’ha celebrat els darrers dos dies a la ciutat, de la mà del Port de Tarragona. Aquesta quarta edició de l’European Bulk Liquid Storage ha reunit als principals actors de la industria del sector: empreses petrolieres i químiques mundials, ports, terminals de tancs d’emmagatzematge i proveïdors pioners del sector, i que han conegut in situ l’especialització, serveis i avantatges competitius del clúster ChemMed Tarragona.

En les conferències s’ha fet especial incidència en la importància d’infraestructures per al desenvolupament del negoci relacionat amb el sector químic, i en aquesta línea el Port de Tarragona es posiciona com un port de primer nivell, amb el moll de la Química i el moll d’Hidrocarburs, amb unes terminals especialitzades d’emmagatzematge de líquids a dojo, i davant del potencial creixement de la industria química espanyola (es preveu un +4,5% fins el 2030).

D’altra banda, els analistes experts del sector presents a la jornada han posat de manifest el bon posicionament del clúster ChemMed Tarragona per la seva ubicació geoestratègica al centre dels fluxos de comerç mundial, l’alta concentració d’indústria al territori i unes bones infraestructures que el permeten estar connectats amb els principals mercats com l’europeu, l’Orient Mitjà, l’Àfrica, etc.

Durant aquests dos dies, els assistents ha fet debat sobre qüestions relacionades amb el sector com és la tendència del mercat, la diferència entre el nord i el sud d’Europa i les avantatges competitives dels ports i les terminals d’emmagatzematge.

ChemMed Tarragona continua amb la seva expansió internacional

L’any passat el clúster va iniciar una estratègia de promoció internacional en el marc d’un pla d’acció comercial. Els objectius són atraure esdeveniments sectorials de reconegut prestigi internacional, com és el cas de l’European Bulk Liquid Storage que el Port de Tarragona ha aconseguit que s’organitzés a la ciutat. Amb aquestes conferències internacionals es donen cita els principals agents del sector, i així poden conèixer el model del clúster petroquímic més important del sud d’Europa. Un clúster que es fruït de la col·laboració público-privada entre logística i indústria.

En el marc del pla comercial d’internacionalització, s’ha tancat una altra conferència internacional que una prestigiosa empresa internacional organitzarà a la ciutat durant el primer trimestre de l’any vinent. Aquest esdeveniment estarà centrat en l’anàlisis global del clúster ChemMed Tarragona com a hub de recolzament als altres principals hubs existents com el nord d’Europa Singapur, Estats Units o Emirats Àrabs.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors